Önce portakalın kabuğunu soyun.
Portakal Reçeli
Portakal Reçeli
- Servis6 porsiyon
- Toplam Süre50 dk
- Kalori20
- Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal Tatlandırıcı
Malzemeler
- 1 adet portakal
- 400 ml sıcak su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 30 g SPLENDA® Stevia Kristal
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori20 kcal25.64%
- Yağ0.08 g0.1%
- Karbonhidrat10.08 g3.67%
- Lif0.88 g3.14%
- Protein0.29 g0.58%
Yapılışı
1
2
Ardından soyulmuş portakalı ve kabuklarını küp küp kesin.
3
Küp halindeki portakal kabuklarının acı tadını almak için sos için kullanacağınız tencerede 300 ml kaynar su ile 10 dakika haşlayın ve süzün. Hâlâ acılık var ise işlemi bir kere daha yapabilirsiniz.
4
Sos tenceresinin içerisine haşlanmış portakal kabuklarını, küp küp kesilmiş portakalın içini, Splenda Stevia Kristal ve 100 ml kaynar suyu ekleyip kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
5
1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin, 2-3 dakika sonra karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Keto diyet dostu düşük kalorili Portakal Reçeliniz hazır! Afiyet olsun.
Kullanılan Ürün
Splenda Stevia Kristal
Seveceğiniz Diğer Tarifler