Fırını 200°C’ye ısıtın.
Çikolata Soslu Fırınlanmış Tarçınlı Kraker
Çikolata Soslu Fırınlanmış Tarçınlı Kraker
- Servis12 porsiyon
- Hazırlama Süresi30 dk
- Fırınlama Süresi30 dk
- Toplam Süre1 sa
- Kalori140
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Tarçınlı kraker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 2 kutu dondurulmuş milföy hamuru, buzu çözülmüş
- 56 g eritilmiş tuzsuz tereyağı, çikolata sosu
- 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Çikolata sosu
- 240 ml süt
- ¼ portakalın suyu ve kabuğu
- 120 g yarı tatlı parça çikolata
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori140 kcal179.49%
- Yağ10.00 g12.82%
- Doymuş Yağ5.00 g1.82%
- Karbonhidrat11.00 g4%
- Şekerden gelen5.00 g1.82%
- Lif1.00 g3.57%
- Protein2.00 g4%
- Tuz0.20 g0.07%
Yapılışı
Tarçınlı kraker
Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve tarçını küçük bir kâsede karıştırın.
Milföy hamurlarını açın. Her bir hamur parçasına fırçayla tereyağı sürün ve üzerine bolca tarçın karışımı dökün. 2 parça milföy hamurunu birbiri üzerine kapatın. Uzunlamasına 6 şerit halinde kesin. Aynı işlemleri sonraki 2 milföy hamuru parçasıyla tekrarlayın.
Her bir şeridi bükerek birbirlerine sarılmasını sağlayın. Bunları yağlı olmayan pişirme kağıdı üzerine dizin.
Yaklaşık 15 ila 20 dakika veya kızarana kadar pişirin.
Çikolata sosuyla servis edin.
Çikolata sosu
Çikolata haricindeki tüm malzemeleri orta büyüklükteki bir sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı ilave edin ve çikolata eriyene ve tamamen karışana kadar, yaklaşık 10 dakika durmadan karıştırın.
Tarçın krakerlerinin yanında sıcak olarak servis edin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler