Fırını önceden 200°C’ye ısıtın.
Elmalı Tarçınlı Kek
Elmalı Tarçınlı Kek
- Servis8 dilim
- Hazırlama Süresi20 dk
- Fırınlama Süresi40 dk
- Toplam Süre1 sa
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 100 g un
- Silme 1 çay kaşığı toz tarçın
- 6 g kabartma tozu
- 3 yumurta
- Silme 3 yemek kaşığı yağsız süt
- 75 g light tereyağı, erimiş
- 1 kg elma
- 1 parça margarin, yağlama için
- Tepeleme 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
Yapılışı
Unu bir kasede elekten geçirin.
Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu ve tarçını una ilave edin ve karıştırın.
Kuru malzemelerin ortasında bir kuyu açın ve yumurtaları ve sütü buraya ekleyin.
Karıştırın ve ardından erimiş tereyağını ilave edin.
Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
Büyük dilimler halinde kesin.
Elma dilimlerini karışıma ekleyin ve nazik bir şekilde karıştırın.
Bir kek kalıbını (yaklaşık 23 cm) bir parça margarinle yağlayın.
Karışımı kek kalıbına dökün.
Fırında 35 dakika pişirin.
Soğutma demiri üzerine alın.
Soğuduktan sonra servis yapın.
İpucu 1
Karışımı hazırlayarak başlayın, böylece bu bir kenara kaldırdığınızda elmaları soyabilirsiniz.
İpucu 2
Elma yerine armut ve tarçın yerine de çekilmiş zencefil kullanabilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler