Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.
Pratik Havuçlu Kek
Pratik Havuçlu Kek
- Servis10 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi1 sa
- Toplam Süre1 sa 10 dk
- Kalori145
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Kek için
- 150 g kendinden kabaran tam tahıllı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1½ çay kaşığı çekilmiş karışık baharat
- Orta büyüklükte 2 yumurta
- 100 g yağı azaltılmış tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 225 g kabaca rendelenmiş havuç
- 30 g dövülmüş ceviz
- 7 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Kaplama için (isteğe bağlı)
- 100 g az yağlı krem peynir
- 1 limonun kabuğu, ince rendelenmiş
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori145 kcal185.9%
- Yağ8.00 g10.26%
- Doymuş Yağ2.00 g0.73%
- Karbonhidrat13.20 g4.8%
- Şekerden gelen2.70 g0.98%
- Lif2.70 g9.64%
- Protein5.10 g10.2%
- Tuz0.40 g0.15%
Yapılışı
1
2
Yaklaşık 1 kg’lık rulo kek kalıbına veya 2 adet 15 cm’lik fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
3
Tüm kek malzemelerini geniş bir kaba alarak iyice karıştırın.
4
Karışımı kalıba dökün ve 45 dakika ila 1 saat (kalıbın boyutuna bağlı olarak) pişirin.
Kek kaplaması için
5
Tüm kaplama malzemelerini karıştırın.
6
Üzerini kapatın ve ihtiyaç duyana kadar buzdolabında bekletin.
7
Havuçlu kek piştiğinde kalıptan çıkarın ve tamamen soğuyana kadar demir altlık üzerinde bekletin.
8
Kaplamayı kek üzerine yayarak veya iki adet fırın tepsisi kullandıysanız kaplamayı iki kek arasına sürerek servis edin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler