Ahududulu Bademli Kek

Ahududulu Bademli Kek

  • Servis12 porsiyon
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi12 dk
  • Toplam Süre32 dk
  • Kalori122
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 3 yumurtanın beyazı
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 100 g çekilmiş badem
    • 25 g un
    • 75 g az yağlı tereyağı, erimiş
    • 100 g ahududu
    • 25 g kırılmış badem
    • 4 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori122 kcal156.41%
    • Yağ11.00 g14.1%
    • Doymuş Yağ1.50 g0.55%
    • Karbonhidrat2.50 g0.91%
    • Şekerden gelen0.80 g0.29%
    • Tuz0.15 g0.05%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 200°C’ye ısıtın.

    2

    12 gözlü mini muffin kalıbını hafifçe yağlayın.

    3

    Yumurta beyazlarını bir kaseye alın ve vanilyayla çırparak katı bir kıvama getirin.

    4

    Ayrı bir kâsede bademleri, unu ve Splenda Granül’ü karıştırın. Tereyağını karıştırın.

    5

    Son olarak, yumurta beyazını un karışımına ilave ederek karıştırın.

    6

    Karışımı kalıba dökün ve üzerine ahududuları ve bademleri serpin.

    7

    Elastik bir kıvam alana ve kızarana kadar 12 dakika pişirin.

    İpucu
    Üzerine Splenda Granül Tatlandırıcı serpin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up