Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. Yaklaşık 20 cm’lik kare kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin.
Tropik Kek
Tropik Kek
- Servis10-12 kişilik
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi30 dk
- Toplam Süre50 dk
- Kalori168
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 175 g az yağlı tereyağı
- 3 yumurta
- Bir misket limonunun kabuğu ve suyu
- 175 g kendinden kabaran un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 25 g Hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı %0 yağlı yoğurt
- 200 g karışık ananas ve mango, küp doğranmış
- 2 çarkıfelek (passionfruit) meyvesi
- 5 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori168 kcal215.38%
- Yağ11.30 g14.49%
- Doymuş Yağ2.80 g1.02%
- Karbonhidrat14.00 g5.09%
- Şekerden gelen3.10 g1.13%
- Tuz0.70 g0.25%
Yapılışı
1
2
Az yağlı tereyağı ile SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı çırparak krema haline getirin. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın ve ardından limon kabuğunu ilave edin. Unu, karbonatı ve Hindistan cevizini ilave edin ve karıştırın.
3
Ardından yoğurdu ve ananas ile mangoyu ilave edin. Özleşmesi için karıştırın ve karışımı hazırladığınız kek kalıbına dökün. Dokunduğunuzda elastik bir his verene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
4
Keki servis etmeden önce çarkıfelek (passionfruit) meyvesinin çekirdekli kısmını çıkardıktan sonra misket limonu suyuyla karıştırarak kekin üzerine gezdirin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler