Unu bir karıştırma kabında elekten geçirin ve karışım ekmek kırıntısı görünümüne gelene kadar az yağlı tereyağıyla yoğurun.
Klasik Kremalı Çay Saati Çörek
Klasik Kremalı Çay Saati Çörek
- Servis8 kişilik
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi12 dk
- Toplam Süre32 dk
- Kalori163
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 250 g kendinden kabaran un
- 50 g az yağlı tereyağı
- 75 g kuru üzüm
- 120 ml yarı yağlı süt
- 5 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori163 kcal208.97%
- Yağ3.20 g4.1%
- Doymuş Yağ0.90 g0.33%
- Karbonhidrat31.50 g11.45%
- Şekerden gelen7.70 g2.8%
- Lif1.50 g5.36%
- Protein3.90 g7.8%
- Tuz0.40 g0.15%
Yapılışı
1
2
SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı ve üzümleri ilave edin ve ardından sütle karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
3
Üstünü unladığınız bir tezgaha aldıktan sonra hamuru hafifçe yoğurun ve 2 cm kalınlığında açın.
4
Tırtıklı bir kalıp yardımıyla 5 cm’lik yuvarlaklar halinde kesin ve bunları bir pişirme kağıdına dizdikten sonra üzerlerine fırçayla süt sürün.
5
Önceden ısıttığınız 220°C’lik fırında 12 dakika pişirin ve ardından fırından çıkararak soğuması için demir altlık üzerine alın.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler