Fırını önceden 200°C’ye ısıtın.
Mantar ve Çarkıfelek (Passionfruit) Soslu Kuzu Pirzola
Mantar ve Çarkıfelek (Passionfruit) Soslu Kuzu Pirzola
- Servis4 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi25 dk
- Toplam Süre35 dk
- Kalori507
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 2 çay kaşığı zeytinyağı
- 2 arpacık soğanı, soyulmuş ve doğranmış
- 1 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
- 150 g karışık mantar, dilimlenmiş (Örn: Bebek portabella mantarı, istiridye mantarı, kestane mantarı)
- 125 ml kırmızı şarap ½ yemek kaşığı un
- 125 ml et suyu
- 2 büyük çarkıfelek (passionfruit) meyvesinin suyu, çekirdekleri alınmış
- 1-2 kuzu kaburga, 8 pirzolalı
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori507 kcal650%
- Yağ41.50 g53.21%
- Doymuş Yağ19.60 g7.13%
- Karbonhidrat4.30 g1.56%
- Şekerden gelen1.30 g0.47%
- Lif0.70 g2.5%
- Protein24.00 g48%
- Tuz0.60 g0.22%
Yapılışı
Yağı kızıncaya kadar tavada orta sıcaklıkta ısıtın.
Arpacık soğanlarını, sarımsağı ve mantarları ilave edin ve arada sırada karıştırarak 5 dakika veya mantarların suyu çıkana ve buharlaşana kadar pişirin.
Şarap ilave edin ve 2 dakika kaynamasını bekleyin.
Un ekleyin ve 1 dakika karıştırarak pişirin.
Et suyunu, çarkıfelek (passionfruit) meyvesi suyunu ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Kıvam alana ve ısınana kadar 2-3 dakika pişirin. Kuzuyu pişirmek için bir kızartma tavasını kızıncaya kadar ısıtın ve kuzuları her tarafı kızarıncaya kadar 3-4 dakika kızartın.
Bir fırın tepsisine yerleştirerek 10 dakika pişirin.
Pirzolaları kesmeye başlamadan önce 5 dakika dinlendirin ve sıcak sosla servis edin.
Servis boyutu: 270 g
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler