Geniş bir kap içinde unu, 50 ml Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu, tuzu, tarçını ve küçük hindistan cevizi rendesini karıştırın.
Kuru Üzümlü Çörek
Kuru Üzümlü Çörek
- Servis8 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Toplam Süre25 dk
- Kalori186
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 425 ml un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- ¼ çay kaşığı tarçın
- ¼ çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 50 ml margarin
- 50 ml kuru üzüm
- 175 ml süt (tercihen yağsız)
- 50 ml SPLENDA® Granül
Üstünün kızarması için
- Hafifçe çırpılmış 1 adet yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori186 kcal238.46%
- Yağ6.00 g7.69%
- Karbonhidrat29.00 g10.55%
- Protein4.00 g8%
Yapılışı
1
2
Hamur karıştırıcı veya 2 adet bıçak yardımıyla margarini un karışımına yedirerek ufalanan bir karışım elde edin (bunun için mutfak robotu kullanabilirsiniz). Kuru üzümleri karıştırın. Süt ilave edin ve hafifçe ıslanana kadar karıştırın.
3
Hamuru hafifçe unladığınız tezgah üzerine alın ve yaklaşık 6-8 defa yoğurun. 20 cm’lik dairelere kesin.
4
Unladığınız bıçakla eşit şekilde 8’e bölün. Bu parçaları bisküvi tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta beyazını hafifçe sürün. Üstlerine 1 yemek kaşığı Splenda Granül serpiştirin.
5
220°C’de yaklaşık 12-15 dakika veya üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler