Kuru Üzümlü Çörek

Kuru Üzümlü Çörek

  • Servis8 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi15 dk
  • Toplam Süre25 dk
  • Kalori186
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 425 ml un
    • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
    • ½ çay kaşığı tuz
    • ¼ çay kaşığı tarçın
    • ¼ çay kaşığı muskat cevizi rendesi
    • 50 ml margarin
    • 50 ml kuru üzüm
    • 175 ml süt (tercihen yağsız)
    • 50 ml SPLENDA® Granül

    Üstünün kızarması için

    • Hafifçe çırpılmış 1 adet yumurta beyazı
    • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori186 kcal238.46%
    • Yağ6.00 g7.69%
    • Karbonhidrat29.00 g10.55%
    • Protein4.00 g8%

    Yapılışı

    1

    Geniş bir kap içinde unu, 50 ml Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu, tuzu, tarçını ve küçük hindistan cevizi rendesini karıştırın.

    2

    Hamur karıştırıcı veya 2 adet bıçak yardımıyla margarini un karışımına yedirerek ufalanan bir karışım elde edin (bunun için mutfak robotu kullanabilirsiniz). Kuru üzümleri karıştırın. Süt ilave edin ve hafifçe ıslanana kadar karıştırın.

    3

    Hamuru hafifçe unladığınız tezgah üzerine alın ve yaklaşık 6-8 defa yoğurun. 20 cm’lik dairelere kesin.

    4

    Unladığınız bıçakla eşit şekilde 8’e bölün. Bu parçaları bisküvi tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta beyazını hafifçe sürün. Üstlerine 1 yemek kaşığı Splenda Granül serpiştirin.

    5

    220°C’de yaklaşık 12-15 dakika veya üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up