SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı, köpüklü şarabı, suyu ve yumurta beyazını karıştırın.
Alkolsüz Köpüklü Şaraplı Sorbe
Köpüklü Şaraplı Sorbe
- Servis8 porsiyon
- Hazırlama Süresi30 dk
- Donma Süresi4 sa
- Toplam Süre4 sa 30 dk
- Kalori3
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 237 ml (1 kap) köpüklü şarap (alkolsüz)
- 480 ml (2 kap) su
- 1 yumurtanın beyazı
- 150 g (¾ kap) SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori3 kcal3.85%
- Yağ0.00 g0%
- Karbonhidrat3.00 g1.09%
- Lif0.00 g0%
Yapılışı
Yöntem 1
1
2
Karışımı dondurma makinesine dökün ve kıvama gelene kadar çalıştırın.
3
Ardından bir kaba alın ve dondurucuda saklayın.
Yöntem 2
4
Malzemeleri karıştırın ve derin olmayan bir metal kaba dökün. Sorbe genelinde kristaller görünmeye başlayana kadar dondurun (yarı dondurulmuş).
5
Sorbeyi mutfak robotuna alın ve kristaller çözülene kadar robottan geçirin.
6
Sorbeyi tekrar metal kaba alarak donana kadar buzlukta bırakın ve ardından tekrar mutfak robotundan geçirin.
7
Metal kaba geri transfer edin ve dondurun.
8
Sorbeyi uzun bardaklarda servis edin.
İpuçları
- Herhangi bir köpüklü şarabı kullanabilirsiniz.
- Köpüklü şarap yerine limon veya portakal suyu da kullanabilirsiniz.
- Sorbeyi dondurma makinesi olmadan hazırlıyorsanız buz partiküllerinin boyutunun küçültülmesi için karışım mutlaka mutfak robotundan geçirilmelidir; karışım mutfak robotundan ne kadar fazla sayıda geçirilirse buz kristallerinin boyutu o kadar küçülür. Sorbeyi tattıktan sonra sorbenin hâlâ buzlu olduğuna karar verirseniz robottan geçirme işlemini istediğiniz sonucu elde edinceye kadar tekrarlayın.
- Sorbe, buzlukta 1 aya kadar kalabilir ancak ideal olarak 2 hafta içinde tüketilmesi önerilir.
- Servis edilmeden önce sorbenin 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletilmesi önerilir.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler