Fıstıklı Kızılcıklı Kurabiye

Fıstıklı Kızılcıklı Kurabiye

  • Servis14 kurabiye
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi15 dk
  • Toplam Süre25 dk
  • Kalori190
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 360 g un
    • 1½ çay kaşığı tartar kreması
    • ¾ çay kaşığı karbonat
    • ½ çay kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu
    • 84 g tereyağı
    • 180 ml tam yağlı süt
    • 80 g kurutulmuş kızılcık
    • 30 g dövülmüş şam fıstığı
    • 8 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori190 kcal243.59%
    • Yağ8.00 g10.26%
    • Doymuş Yağ3.50 g1.27%
    • Karbonhidrat29.00 g10.55%
    • Şekerden gelen5.00 g1.82%
    • Lif0.00 g0%
    • Protein4.00 g8%
    • Tuz0.40 g0.15%

    Yapılışı

    1

    Fırını 220°C’ye ısıtın. Bir pişirme kağıdını bitkisel yağ püskürterek yağlayın.

    2

    Unu, tartar kremasını, karbonatı, tuzu ve portakal kabuğunu geniş bir kasede karıştırın ve ardından tereyağını ekleyerek karışım, topaklanana kadar mikserden geçirin. Kuru malzemelere SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ve süt ekleyin ve kuru malzemeler hafifçe ıslanana kadar karıştırın. Kızılcıkları ve şam fıstıklarını karıştırın.

    3

    Üzeri hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde hamuru 2 cm kalınlığına getirin. Hamuru 6,35 cm’lik yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin ve pişirme kağıdı üzerine dizin.

    4

    12-15 dakika veya hafifçe kızarana kadar pişirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up