Fırını 220°C’ye ısıtın. Bir pişirme kağıdını bitkisel yağ püskürterek yağlayın.
Fıstıklı Kızılcıklı Kurabiye
Fıstıklı Kızılcıklı Kurabiye
- Servis14 kurabiye
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Toplam Süre25 dk
- Kalori190
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 360 g un
- 1½ çay kaşığı tartar kreması
- ¾ çay kaşığı karbonat
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu
- 84 g tereyağı
- 180 ml tam yağlı süt
- 80 g kurutulmuş kızılcık
- 30 g dövülmüş şam fıstığı
- 8 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori190 kcal243.59%
- Yağ8.00 g10.26%
- Doymuş Yağ3.50 g1.27%
- Karbonhidrat29.00 g10.55%
- Şekerden gelen5.00 g1.82%
- Lif0.00 g0%
- Protein4.00 g8%
- Tuz0.40 g0.15%
Yapılışı
1
2
Unu, tartar kremasını, karbonatı, tuzu ve portakal kabuğunu geniş bir kasede karıştırın ve ardından tereyağını ekleyerek karışım, topaklanana kadar mikserden geçirin. Kuru malzemelere SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ve süt ekleyin ve kuru malzemeler hafifçe ıslanana kadar karıştırın. Kızılcıkları ve şam fıstıklarını karıştırın.
3
Üzeri hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde hamuru 2 cm kalınlığına getirin. Hamuru 6,35 cm’lik yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin ve pişirme kağıdı üzerine dizin.
4
12-15 dakika veya hafifçe kızarana kadar pişirin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler