Fırını önceden 150°C’ye ısıtın.
Sünger Kek
Sünger Kek
- Servis10 dilim
- Fırınlama Süresi1 sa
- Toplam Süre1 sa 10 dk
- Kalori61
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 g tuz
- 260 g light yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu (10 g)
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 35 g un
- 10 g mısır nişastası
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- ½ çay kaşığı karbonat
- 5 dolu çay kaşığı yağsız süt tozu (15 g)
- 12 g Splenda Granül (12 dolu çay kaşığı)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori61 kcal78.21%
- Yağ1.53 g1.96%
- Karbonhidrat11.03 g4.01%
- Lif0.10 g0.36%
- Protein4.06 g8.12%
Yapılışı
3 yumurtanın sarısını bir kaba, beyazını ayrı bir çırpma kabına kırın.
Yumurta sarılarının olduğu kaba, tuz ve yoğurt ekleyin. Blender ile 1-2 dakika, homojenize olana kadar çırpın.
Elekten geçirilen un, mısır nişastası, süt tozu ve Splenda Granül’ü yumurta sarılarının olduğu kaba ekleyin. Üzerine limon suyu ve kabuğu da ilave ederek tekrar 1-2 dakika blender ile çırpıp kenara alın.
Yumurta aklarının olduğu kâseye karbonat ekleyin ve yumurta akları kabarıp yoğun kremamsı bir hâl alana kadar çırpın. Üzerine vanilya özütü ekleyip ve düşük hızda biraz daha karıştırın.
Yumurta aklarını üçe bölüp yumurta sarılarının olduğu kâseye kademeli olarak ekleyin ve malzemeyi altan üste almak suretiyle spatula ile karıştırın. Amaç, yumurta aklarının köpük kıvamını mümkün olduğunca korumak.
Ufak bir kek kalıbını yağlayın, üzerine kek karışımını ekleyin. Kek kalıbını geniş bir fırın tepsisine oturtun ve fırın tepsisine sıcak su ekleyin.
Önceden ısıtılmış fırında 150°C’de 20 dakika pişirin, daha sonra 140°C’ye alarak 40 dakika daha pişirin.
Splenda’lı Sünger Kekiniz hazır. Afiyet olsun.
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 81 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler