Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.
Portakallı Kek
Portakallı Kek
- Servis10 dilim
- Hazırlama Süresi10 dk
- Fırınlama Süresi40 dk
- Toplam Süre50 dk
- Kalori204
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı ayçiçek yağı (112 ml)
- 1 su bardağı light süt (125 ml)
- ½ adet portakal kabuğu rendesi
- ½ adet portakalın suyu (50 ml)
- 1,5 su bardağı un (210 gram)
- ½ paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 6 g yağsız süt tozu (2,5 silme tatlı kaşığı)
- ½ çay kaşığı karbonat
- 12 g Splenda Granül (7 dolu tatlı kaşığı)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori204 kcal261.54%
- Yağ12.39 g15.88%
- Karbonhidrat18.94 g6.89%
- Lif0.57 g2.04%
- Protein4.07 g8.14%
Yapılışı
1
2
Bir karıştırma kabında yumurta, karbonat, süt tozu ve Splenda Granül’ü 5-6 dakika boyunca köpürene kadar mikser ile çırpın.
3
Üzerine ayçiçek yağı, süt ve vanilini ekleyip çırpmaya devam edin.
4
Portakal kabuğunu rendeleyin ve portakal suyunu ekleyin.
5
Un ve kabartma tozunu da sıvı harca ekleyin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeri doğru karıştırın.
6
Yağladığınız kek kalıbına harcınızı dökün.
7
Fırında 40 – 45 dakika pişirin.
Splenda ile hazırlanan Portakallı Kek hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 250 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler