Derin bir tencereye light süt, Splenda Granül ve unu ekleyip göz göz olup pişene kadar sürekli çırpma teliyle karıştırın. Piştikten sonra ocaktan alarak tereyağı ve vanilin ilave ederek karıştırın.
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
- Servis8 porsiyon
- Hazırlama Süresi25 dk
- Bekleme Süresi2 sa
- Toplam Süre2 sa 25 dk
- Kalori490
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
Kadayıf için
- 3 su bardağı muhallebilik tel kadayıf (150 g)
- 3 yemek kaşığı tereyağı (45 g)
- 5 dolu tatlı kaşığı Splenda Granül (10 g)
Muhallebi için
- 1 lt light süt
- 1,5 su bardağı un (200 g)
- 150 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 20 dolu tatlı kaşığı Splenda Granül (36 gram)
Üzeri için
- 1 su bardağı irice kıyılmış ceviz parçası (100 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori490 kcal628.21%
- Yağ28.47 g36.5%
- Karbonhidrat42.36 g15.4%
- Lif1.20 g4.29%
- Protein11.02 g22.04%
Yapılışı
Muhallebi için
Tel kadayıf için
Eğer kavrulmuş değilse önceden tavada hafifçe renk alana kadar kavrulur, kenara alınır. Ayrı bir tavaya tereyağı eklenerek eritilir. Üzerine Splenda Granül eklenir, tereyağıyla iyice bütünleşince tel kadayıflar üzerine eklenir ve kadayıfları iyice tereyağıyla karıştırılır. Ocaktan alınır.
Tek porsiyonluk servis kâselerinin ya da bir borcamın tabanına kadayıf karışımının yarısı konur. Üzerine muhallebi eklenir. Kadayıfların geri kalan yarısı da muhallebinin üzerine eklenir. Ceviz parçaları da en üstüne yayılır.
Splenda’lı Kadayıflı Muhallebi hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 690 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler