Limonları yıkayın ve buzlukta 1 saat kadar dondurun. Çıkardıktan 15 dakika kadar sonra kesilecek kıvama geldiğinde 8 parçaya bölerek çekirdeklerini ve sap kısmını ayırın.
Limonlu Dondurma
Limonlu Dondurma
- Servis10 porsiyon (10 kişilik / 20 top) – 1 kilo
- Hazırlama Süresi20 dk
- Bekleme Süresi4 sa
- Dinlendirme Süresi5 sa
- Toplam Süre9 sa 20 dk
- Kalori55
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 2 adet orta boy limon
- 1 kutu light krema (200 ml)
- 1 su bardağı light süt
- 1 silme çay kaşığı toz zerdeçal
- 8 g Splenda Granül (12 dolu çay kaşığı)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori55 kcal70.51%
- Yağ6.14 g7.87%
- Karbonhidrat4.70 g1.71%
- Lif0.28 g1%
- Protein1.18 g2.36%
Yapılışı
Rondoya limonları ve Splenda Granül’ü ekleyin. Limonlar iyice parçalanıp Splenda Granül ile püre kıvamı alana dek karıştırın. Biraz vakit alan bir işlemdir ve ufak limon parçalarının kalması normaldir. Daha kolay parçalanması için kullanacağınız sütün çeyreğini de ekleyip işleme devam edin. Karışım pürüzsüz olunca buzdolabına alın.
Buzdolabından yeni çıkardığınız soğuk kremayı ayrı bir kaba alın ve mikserle biraz kabarmasını sağlayın. Bu işlem dondurmanın daha hafif ve yumuşak olması için yapılır. Kremanın içerisine kalan soğuk sütü ekleyip biraz daha çırpın.
1 yemek kaşığı kadar kremayı ayırıp -limonlu dondurmaya renk vermesi için- toz zerdeçal ekleyin ve homojen olana kadar karıştırın.
Buzdolabında beklettiğiniz limonlu karışımı çıkarın ve zerdeçallı kremanın üzerine ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondoda biraz karıştırın.
Bu karışımı kapaklı bir saklama kabına alarak buzluğa koyun ve 1 saat sonra çıkarıp ve tekrar mikserden geçirin. Bu işlemi 1 saat arayla 3 kere tekrarlayın. 3. işlemden sonra Splenda’lı Limonlu Dondurmanız hazır; en az 5 saat buzlukta beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 85 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler