Cinnamon Rolls (Tarçınlı Rulo)

Cinnamon Rolls (Tarçınlı Rulo)

  • Servis7 porsiyon ( 7 adet)
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Bekleme Süresi2 sa
  • Fırınlama Süresi25 dk
  • Toplam Süre2 sa 45 dk
  • Kalori175
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    Hamur

    • ½ su bardağı light krema (100 ml) (oda sıcaklığında)
    • 1.5 su bardağı un (165 g)
    • 1 ufak boy yumurta
    • 1 dolu çay kaşığı instant maya
    • 1 çimdik tuz
    • 2 g Splenda Granül

    İç dolgusu

    • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı (30 g) (Oda sıcaklığında yumuşamış)
    • 1 dolu çay kaşığı tarçın
    • 9 çay kaşığı Splenda Granül (5 g)

    Glaze (Üzeri için sos)

    • 50 g krem peynir ya da labne
    • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
    • 9 çay kaşığı Splenda Granül (5 g)
    • 20 ml light süt


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori175 kcal224.36%
    • Yağ9.74 g12.49%
    • Karbonhidrat20.79 g7.56%
    • Lif0.63 g2.25%
    • Protein4.29 g8.58%

    Yapılışı

    1

    Bir karıştırma kabına maya, yumurta, Splenda Granül ve krema koyup çırpma teliyle karıştırın. Üzerine un ve tuz ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra hamuru tezgaha alın ve el ile toparlayana kadar 5 dakika yoğurun. Hamuru bir kaba alın ve üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında 2 katı büyüklüğe ulaşana dek yaklaşık 1-2 saat mayalandırın.

    2

    Ayrı bir kapta yumuşamış tereyağı, Splenda Granül ve tarçını iyice ezerek karıştırıp kenara alın.

    3

    Mayalanan hamuru tezgaha alın ve merdane ile yarım santim kalınlığında dikdörtgen bir şekil verin. Tarçınlı harcı hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın. Sonra rulo haline getirmek için hamuru yuvarlayın ve tabanını tereyağ ile yağlamış olduğunuz kare bir Borcam’a alın. Hamur rulosunu bıçakla 7 eşit parçaya kesin. Kesilen hamur parçalarını birbirlerine yakın olacak şekilde Borcam’a dizin. Dizildikten sonra üzerlerine hafifçe bastırın. Üzerini tekrar streç film ile kapatın ve 15 dakika daha mayalayın.

    4

    Bu arada fırını alt üst fanlı ayarda 180°C’ye ısıtın ve ikinci kez mayalanan hamuru fırına koyarak 25 dakika pişirin.

    5

    Ayrı bir kapta krem peyniri, vanilya özütü, süt ve Splenda Granül’ü iyice çırparak “glaze”i hazırlayın; fırından çıkan sıcak hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın.

    Splenda Granül ile hazırlanan Cinnamon Rolls (Tarçınlı Rulo) hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 adeti 235 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up