Zesty Lime Bowl (Vegan, glüten free)

Zesty Lime Bowl (Vegan, glüten free)

  • Servis2 porsiyon
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi20 dk
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori725
  • Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal

    Malzemeler

    • 2 su bardağı kaynamış içme suyu
    • 200 g haşlanmış konserve nohut
    • 1 su bardağı kadar kinoa (140 g)
    • ½ adet avokado
    • 2 orta boy domates
    • 2 orta boy salatalık
    • 1 avuç kadar ince kesilmiş maydanoz
    • 1 kutu konserve mısır (200 g)

    Lime salata sosu için

    • ½ lime suyu
    • 1 çay bardağı zeytinyağı (50 g)
    • 1 tatlı kaşığı hardal
    • 1 çay kaşığı tuz
    • ½ çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 yemek kaşığı Splenda Stevia Kristal


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori725 kcal929.49%
    • Yağ38.30 g49.1%
    • Karbonhidrat85.71 g31.17%
    • Lif9.57 g34.18%
    • Protein19.96 g39.92%

    Yapılışı

    1

    Bir süzgeçte kinoayı iyice yıkayıp ufak boy bir tencereye alın. Üzerine 2 katı kadar (2 su bardağı) sıcak su ekleyin ve kinoalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Pişen kinoaları kenara alarak biraz soğumasını bekleyin.

    2

    Domates ve salatalıkları küp küp kesin. Avokadonun çekirdeğini çıkarıp ince ince dilimleyin. Maydanozu incecik kesin.

    3

    Sos için bir kavanoza lime suyu, zeytinyağı, hardal, baharatlar ve Splenda Stevia Kristal’i ekleyin. Kapağı kapatıp iyice çalkalayın.

    4

    Büyükçe bir servis kâsesine kinoaları koyup üzerine 200 gram haşlanmış nohut ile sebzeleri ve konserve mısırı ekleyin. En son üzerine lime sos döküp ve salataya iyice yedirin.

    Splenda Stevia Kristal ile yapılan Zesty Lime Bowl hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 750 kalori olacaktı.

    Kullanılan Ürün

    Splenda Stevia Kristal

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up