Derin bir kâsede ılık su, ılık light süt, maya ve Splenda Granül’ü karıştırıp üzerini kapatın ve 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
Crumpet (Krampet)
Crumpet (Krampet)
- Servis10 adet
- Hazırlama Süresi5 dk
- Pişirme Süresi10 dk
- Bekleme Süresi50 dk
- Toplam Süre1 sa 5 dk
- Kalori70
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- ½ su bardağı ılık su (120 ml)
- ½ su bardağı ılık light süt (120 ml)
- ½ paket instant maya (5 g)
- ½ paket kabartma tozu (5 g)
- ½ çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı un (150 g)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Pişirmek için)
- 1 yemek kaşığı Splenda Granül (1,5 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori70 kcal89.74%
- Yağ1.30 g1.67%
- Karbonhidrat12.23 g4.45%
- Lif0.36 g1.29%
- Protein1.94 g3.88%
- Tuz0.38 g0.14%
Yapılışı
1
2
Mayalandıktan sonra un, tuz, kabartma tozu ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpın. Üzerini kapatarak 30-40 dakika tekrar mayalandırın. Daha sonra hamuru bir kere karıştırıp havasını alın.
3
Pişirmek için geniş bir yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın. Tereyağı ile yağlayın. Hamurdan 1 dolu yemek kaşığı alarak tavaya dökün. Hamur kabarıp tabanı renk alınca diğer tarafını da pişirin. Tüm hamur harcını bu şekilde pişirin.
Splenda Granül ile yapılan Crumpet (Krampet) hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 adeti 75 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün

Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler



