Crumpet (Krampet)

Crumpet (Krampet)

  • Servis10 adet
  • Hazırlama Süresi5 dk
  • Pişirme Süresi10 dk
  • Bekleme Süresi50 dk
  • Toplam Süre1 sa 5 dk
  • Kalori70
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • ½ su bardağı ılık su (120 ml)
    • ½ su bardağı ılık light süt (120 ml)
    • ½ paket instant maya (5 g)
    • ½ paket kabartma tozu (5 g)
    • ½ çay kaşığı tuz
    • 1.5 su bardağı un (150 g)
    • 1 yemek kaşığı tereyağı (Pişirmek için)
    • 1 yemek kaşığı Splenda Granül (1,5 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori70 kcal89.74%
    • Yağ1.30 g1.67%
    • Karbonhidrat12.23 g4.45%
    • Lif0.36 g1.29%
    • Protein1.94 g3.88%
    • Tuz0.38 g0.14%

    Yapılışı

    1

    Derin bir kâsede ılık su, ılık light süt, maya ve Splenda Granül’ü karıştırıp üzerini kapatın ve 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.

    2

    Mayalandıktan sonra un, tuz, kabartma tozu ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpın. Üzerini kapatarak 30-40 dakika tekrar mayalandırın. Daha sonra hamuru bir kere karıştırıp havasını alın.

    3

    Pişirmek için geniş bir yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın. Tereyağı ile yağlayın. Hamurdan 1 dolu yemek kaşığı alarak tavaya dökün. Hamur kabarıp tabanı renk alınca diğer tarafını da pişirin. Tüm hamur harcını bu şekilde pişirin.

    Splenda Granül ile yapılan Crumpet (Krampet) hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 adeti 75 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up