Ahududu Reçeli

Ahududu Reçeli

  • Servis4 x 250 g kavanoz
  • Hazırlama Süresi5 dk
  • Pişirme Süresi30 dk
  • Bekleme Süresi12 sa
  • Toplam Süre12 sa 35 dk
  • Kalori56
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 1 kg donmuş ahududu, ezilmiş
    • 2 yaprak jelatin
    • Tepeleme 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori56 kcal71.79%
    • Yağ0.00 g0%
    • Doymuş Yağ0.00 g0%
    • Karbonhidrat0.00 g0%
    • Şekerden gelen0.00 g0%
    • Protein14.00 g28%
    • Tuz0.00 g0%

    Yapılışı

    1

    Donmuş ahududuları 12 saat boyunca çözün, suyunu saklayın.

    2

    Ahududun buzu çözüldüğü sırada kavanozları ve kapaklarını sterilize edin.

    3

    Jelatin yapraklarını soğuk su dolu bir kâseye batırın.

    4

    Bu arada ahududuları ve suyunu altı kalın bir tencereye alın.

    5

    Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ekleyin.

    6

    Yüksek ateşte 5 dakika pişirin, ardından sıcaklığı düşük ayara getirin ve bu şekilde 25 dakika daha pişirin.

    7

    Ardından ocaktan alın.

    8

    Jelatin yapraklarını kâseden çıkarın ve sıkarak fazla suyunu süzün.

    9

    Jelatini ahududu tenceresine ilave edin ve her şeyi iyice karıştırın.

    10

    Derhal kavanozlara alarak ağzını sıkıca kapatın.

    11

    Kapakları sıkıca vidalayın ve kavanozları soğuyana kadar ters çevirin.

    Saklama
    Buzdolabında saklanmalı ve 2 hafta içinde tüketilmelidir.

    İpucu
    Vanilya çubukları, badem veya nane yaprakları ekleyebilirsiniz. Ahududu yerine yaban mersini veya kiraz da kullanabilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up