Donmuş ahududuları 12 saat boyunca çözün, suyunu saklayın.
Ahududu Reçeli
Ahududu Reçeli
- Servis4 x 250 g kavanoz
- Hazırlama Süresi5 dk
- Pişirme Süresi30 dk
- Bekleme Süresi12 sa
- Toplam Süre12 sa 35 dk
- Kalori56
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 1 kg donmuş ahududu, ezilmiş
- 2 yaprak jelatin
- Tepeleme 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori56 kcal71.79%
- Yağ0.00 g0%
- Doymuş Yağ0.00 g0%
- Karbonhidrat0.00 g0%
- Şekerden gelen0.00 g0%
- Protein14.00 g28%
- Tuz0.00 g0%
Yapılışı
Ahududun buzu çözüldüğü sırada kavanozları ve kapaklarını sterilize edin.
Jelatin yapraklarını soğuk su dolu bir kaseye batırın.
Bu arada ahududuları ve suyunu altı kalın bir tencereye alın.
Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ekleyin.
Yüksek ateşte 5 dakika pişirin, ardından sıcaklığı düşük ayara getirin ve bu şekilde 25 dakika daha pişirin.
Ardından ocaktan alın.
Jelatin yapraklarını kaseden çıkarın ve sıkarak fazla suyunu süzün.
Jelatini ahududu tenceresine ilave edin ve her şeyi iyice karıştırın.
Derhal kavanozlara alarak ağzını sıkıca kapatın.
Kapakları sıkıca vidalayın ve kavanozları soğuyana kadar ters çevirin.
Saklama
Buzdolabında saklanmalı ve 2 hafta içinde tüketilmelidir.
İpucu
Vanilya çubukları, badem veya nane yaprakları ekleyebilirsiniz. Ahududu yerine yaban mersini veya kiraz da kullanabilirsiniz.
Kullanılan Ürün

Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler