Atayef

Atayef

  • Servis10 adet
  • Hazırlama Süresi1 sa
  • Kalori122
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 170 g irmik
    • 60 g un
    • ½ paket kuru maya
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1,5 su bardağı ılık su (450 ml)
    • ½ çay kaşığı karbonat

    İç Dolgusu

    • 100 g peynir
    • ½ çay kaşığı tarçın
    • 20 g ufalanmış ceviz
    • 1 çay kaşığı SPLENDA® Granül (0,5 g)

    Şerbeti için

    • Yarım su bardağı su (100 ml)
    • 2-3 damla limon suyu
    • 8 çay kaşığı SPLENDA® Granül (4 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori122 kcal156.41%
    • Yağ3.40 g4.36%
    • Karbonhidrat18.00 g6.55%
    • Lif1.10 g3.93%
    • Protein4.50 g9%

    Yapılışı

    1

    İrmik, un, maya ve tuz bir kâsede karıştırılır. Üzerine ılık su eklenir. Üzeri kapatılır, 45 dakika mayalandırılır.

    2

    Karbonat 1 yemek kaşığı suda eritilir, mayalanmış karışıma eklenir.

    3

    Isınmış tavaya kepçe yardımıyla pankek boyutunda hamur eklenir ve altlı üstlü renk alana kadar pişirilir.

    4

    İç harcı için peynir, ceviz, tarçın ve Splenda Granül karıştırılır.

    5

    Pişen pankeklerin arasına 1 tatlı kaşığı iç harç konur.

    6

    Şerbet için Splenda Granül ve su kaynatılır. Kaynama başlayınca içine limon suyu eklenir.

    7

    İç harçları konmuş pankekler servis tabağına konur ve üzerine şerbet gezdirilir.

    8

    Dilerseniz üzerini ceviz parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

    Düşük kalorili Atayefiniz hazır! Afiyet olsun. 

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up