Fırını önceden 220°C’ye ısıtın.
Balzamik Soslu Portakallı Ördek
Balzamik Soslu Portakallı Ördek
- Servis4 porsiyon
- Hazırlama Süresi5 dk
- Pişirme Süresi20 dk
- Marine Süresi20 dk
- Toplam Süre45 dk
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 2 adet portakal
- 1 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
- 2 yemek kaşığı balzamikli sirke
- 1 yemek kaşığı portakal likörü
- 4 x 200 g ördek göğsü
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
Yapılışı
Portakalların birinden 4 ince dilim kesin ve bunları bir kenarda bekletin. Geri kalan portakalların suyunu sıkın ve bunu Splenda Granül, sarımsak, balzamikli sirke ve portakal likörüyle karıştırın.
Her bir göğüs parçasının derisinde 3-4 adet kesik açın ve bunları metal olmayan bir kaseye yerleştirerek üzerine marine sosunu dökün. Kâsenin üzerini kapatın ve marine olması için oda sıcaklığında 20 dakika bekletin.
Kızartma tavasını ısıtın. Ördeği marine sosundan çıkarın ve her iki tarafı iyice kızarana kadar tavada 2-3 dakika kızartın. Küçük bir fırın tepsisine yerleştirin ve derisi kızarana kadar 10 dakika pişirin. Fırında alın ve dinlenmesi için ılık bir yerde beklemeye alın.
Kalan et suyunu ve marine sosunu küçük bir kızartma tavasına alın ve portakal dilimlerini ekledikten sonra yaklaşık 5 dakika pişirin. Ördek göğsünü ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Eti ve portakal dilimlerini alın ve suyuyla servis edin.
İpucu
Patates püresi ve buharda pişmiş sebzelerle servis edin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler