Balzamik Soslu Portakallı Ördek

Balzamik Soslu Portakallı Ördek

  • Servis4 porsiyon
  • Hazırlama Süresi5 dk
  • Pişirme Süresi20 dk
  • Marine Süresi20 dk
  • Toplam Süre45 dk
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 2 adet portakal
    • 1 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
    • 2 yemek kaşığı balzamikli sirke
    • 1 yemek kaşığı portakal likörü
    • 4 x 200 g ördek göğsü
    • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 220°C’ye ısıtın.

    2

    Portakalların birinden 4 ince dilim kesin ve bunları bir kenarda bekletin. Geri kalan portakalların suyunu sıkın ve bunu Splenda Granül, sarımsak, balzamikli sirke ve portakal likörüyle karıştırın.

    3

    Her bir göğüs parçasının derisinde 3-4 adet kesik açın ve bunları metal olmayan bir kaseye yerleştirerek üzerine marine sosunu dökün. Kâsenin üzerini kapatın ve marine olması için oda sıcaklığında 20 dakika bekletin.

    4

    Kızartma tavasını ısıtın. Ördeği marine sosundan çıkarın ve her iki tarafı iyice kızarana kadar tavada 2-3 dakika kızartın. Küçük bir fırın tepsisine yerleştirin ve derisi kızarana kadar 10 dakika pişirin. Fırında alın ve dinlenmesi için ılık bir yerde beklemeye alın.

    5

    Kalan et suyunu ve marine sosunu küçük bir kızartma tavasına alın ve portakal dilimlerini ekledikten sonra yaklaşık 5 dakika pişirin. Ördek göğsünü ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Eti ve portakal dilimlerini alın ve suyuyla servis edin.

    İpucu
    Patates püresi ve buharda pişmiş sebzelerle servis edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up