Süt ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı sos tenceresine ekleyin ve 3-5 dakika kadar ocakta ısıtın.
Çikolatalı Güllaç ~ Ramazan Spesyali ~
Çikolatalı Güllaç ~ Ramazan Spesyali ~
- Servis6 porsiyon
- Toplam Süre30 dk
- Kalori240
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 güllaç yaprağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı sütlü damla çikolata
- 8 adet ceviz içi (çekilmiş)
- 12 g SPLENDA® Granül
Üzeri için
- Çekilmiş fındık, ceviz veya Hindistan cevizi (opsiyonel)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori240 kcal307.69%
- Yağ10.60 g13.59%
- Karbonhidrat13.60 g4.95%
- Lif1.10 g3.93%
- Protein2.80 g5.6%
Yapılışı
1
2
Kakaoyu ekleyin ve güzelce eriyene kadar karışımı ısıtın. Sıcak olması yeterli, kaynatmayın.
3
Sıcak hale gelen karışımı ocaktan alın ve içine çikolataların yarısını ekleyin. Güzelce karıştırıp kenara koyun.
4
Orta büyüklükte derin bir tepsiye 1 kepçe kadar çikolatalı karışım dökün. Üzerine bir adet güllaç yaprağını yayın ve üzerini kaplayacak şekilde tekrar çikolatalı karışık ilave edin.
5
Bu şekilde 2 kat yaptıktan sonra araya kalan çikolataları ve cevizin yarısını ekleyin.
6
Aynı sıra ile devam edin ve güllaç yaprakları bitince üzerine çikolata parçaları, toz ceviz serpin.
Seveceğiniz Diğer Tarifler