Fırını, fan/gaz ayarı 6 ile 180°C’de önceden ısıtın. 27 x 39 cm ölçülerindeki bir pişirme tepsisini yağlayın ve pişirme kağıdıyla kaplayıp kenara ayırın.
Kara Orman Rulatı
Kara Orman Rulatı
- Servis8 porsiyon
- Toplam Süre1 sa 30 dk
- Kalori361
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Kek
- 4 yumurta, oda sıcaklığında
- 45 g katkısız un
- 30 g tatlandırılmamış kakao tozu
- 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- 60 g tereyağı, eritilmiş
- 13 g SPLENDA® Granül
Kiraz kompostosu
- 500 g kiraz (taze)
- Kiraz likörü (isteğe bağlı)
- 500 g kiraz (taze)
- Kiraz likörü (isteğe bağlı)
- 15 g SPLENDA® Granül
Dolgu
- 240 g şekerli krema
- 230 g az yağlı krem peynir
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 20 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori361 kcal462.82%
- Yağ26.00 g33.33%
- Doymuş Yağ15.00 g5.45%
- Karbonhidrat23.00 g8.36%
- Şekerden gelen11.00 g4%
- Protein7.70 g15.4%
- Tuz0.30 g0.11%
Yapılışı
Kek
Un, kakao tozu, hamur kabartma tozu ve tuzu bir kâse içine eleyin. Her şeyi güzelce karıştırın ve kenara ayırın.
Başka bir kâseye yumurtaları ve Splenda Granül’ü ekleyin. Koyulaşıncaya ve mikseri çıkardığınızda karışımın üzerinde ince “parçacıklar” bırakıncaya kadar çırpın.
Un-kakao karışımını kâseye dikkatlice azar azar ekleyip her eklemeden sonra her şeyin iyice karışması için hafifçe karıştırın.
Her şey iyice karıştıktan sonra eritilmiş yağı ekleyin ve yine her şeyi yavaşça karıştırın.
Hamuru pişirme tepsisine dökün ve eşit bir şekilde yayın. 10 dakika boyunca veya kek dokunduğunuzda “esnek” oluncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarın ve 3 dakika beklemeye bırakın. Pandispanyanın üzerine yeni bir pişirme kağıdı yerleştirin ve sonrasında üzerine başka bir tepsi koyun. Pandispanyayı yeni pişirme kağıdının ve soğutmak için kullanacağınız tepsinin üzerine aktarmak için pişirme tepsisini dikkatlice ters çevirin ve tepsiyi alın. Eski pişirme kağıdını çıkarın ve yeni pişirme kağıdını kullanarak keki hafifçe yuvarlayıp ruloya dönüştürün. Tamamen soğumaya bırakın. Bu işlem kekin rulo şeklinde soğumasına yardımcı olup daha sonra dolu ekleme zamanı geldiğine kolaylık sağlayacaktır.
Kiraz kompostosu
Pandispanyanız soğurken kiraz kompostosunu hazırlayın. Kirazları ve Splenda Granül’ü 2 yemek kaşığı suyla birlikte, orta sıcaklıkta pişireceğiniz bir tencereye ekleyin. En sonunda üzerini süslemek için 3 veya 4 tane kirazı ayırın. Karışım hafifçe kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Karışımı suyu yarısına ininceye kadar (yaklaşık 15 dakika) ağır ateşte kaynatın ve yapışmadığından emin olmak için birkaç dakikada bir karıştırın. Soğumaya bırakın.
Dolgu
Her şey soğuduktan sonra şekerli krema, krem peynir, Splenda Granül ve vanilya esansını güzel ve kabarık bir hale gelinceye kadar çırpın.
Rulatınızı birleştirmek için
Pandispanya rulosunu açın ve krema dolgusunu yüzeyinin her yerine sürün. Şimdi, kiraz kompostosunu aralarında mesafe bırakarak kaşık ile 4 şerit halinde ekleyin. Kaşık ile kirazların üzerine biraz daha krema ekleyin ve hafifçe dağıtın.
Pandispanyayı tekrar dikkatlice rulo haline getirin ve bunu yaparken dolguyu fazla sıkıştırıp dökmemeye çalışın ama olabildiğince de sıkı sarılmasını sağlayın.
Kremanın her yere bulaşmasını önlemek amacıyla, pandispanyayı kaldırmanıza ve yavaşça yuvarlamanıza yardımcı olması için pişirme kağıdını kullanın. Şeklinin bozulmaması için bir parça streç filmle etrafını sarın ve 1 saat boyunca buzdolabında soğumaya bırakın.
1 saat sonra, streç filmi çıkarın ve daha düzgün görünmesi için rulo şeklindeki kekin her iki ucunu kesin. Süslemek için üzerine Splenda Granül serpiştirin, ardından yıldız uçlu bir sıkma torbası kullanarak kekin üzerinde küçük girdaplar oluşturacak şekilde krema ekleyin ve taze kirazları kullanarak sonlandırın.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler