Fırınınızı 180°C’de ısıtın.
Limonlu Kek
Limonlu Kek
- Servis12 porsiyon
- Toplam Süre1 sa
- Kalori225
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt (240 g)
- ½ su bardağı zeytinyağı (120 g)
- 2 dolu yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı un (210 g)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz (2 g)
- 18 çay kaşığı SPLENDA® Granül (18 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori225 kcal288.46%
- Yağ14.70 g18.85%
- Karbonhidrat19.30 g7.02%
- Lif0.60 g2.14%
- Protein4.80 g9.6%
Yapılışı
1
2
Baton kek kalıbını yumuşak bir parça tereyağı ile yağlayıp içine un serpin.
3
Çırpma kabında yumurta, Splenda Granül ve yoğurdu çırpın. İçine sıvı yağ ve limon rendesini ekleyin.
4
Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip çok az daha çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün ve fırına verin.
5![splenda-urun-75g](https://splenda.com.tr/wp-content/uploads/2022/11/splenda-urun-75g-150x150.png)
Yaklaşık 50 dakika pişirin. Kekin ortasına kürdan batırıp kuru çıktığında kek pişmiş demektir. Kek fırından çıktıktan bir süre sonra servis edebilirsiniz.
Düşük kalorili Limonlu Kekiniz hazır! Afiyet olsun.
Kullanılan Ürün
![splenda-urun-75g](https://splenda.com.tr/wp-content/uploads/2022/11/splenda-urun-75g-150x150.png)
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler