Fırınınızı 180°C’de ısıtın. Kek kalıbını yumuşak bir parça tereyağı ile yağlayıp içine un serpin.
Sade Kek
Sade Kek
- Servis12 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi40 dk
- Toplam Süre50 dk
- Kalori183
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 3 yumurta
- 120 g yarım yağlı yoğurt
- 100 g sıvı yağ
- 175 g un
- 1 paket kabartma tozu (10 g)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- ½ çay kaşığı elma sirkesi
- Bir tutam limon rendesi
- Bir tutam tuz
- 13 dolu çay kaşığı (13 g) SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori183 kcal234.62%
- Yağ11.90 g15.26%
- Karbonhidrat15.30 g5.56%
- Lif0.47 g1.68%
- Protein4.20 g8.4%
Yapılışı
1
2
Çırpma kabına yumurta ve sirkeyi ekleyin ve çırpın. İçerisine yavaş yavaş Splenda Granül’ü ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışım iyice kabarmış olacaktır.
3
Çırpma işlemi devam ederken karışımın içerisine yavaşça sıvı yağ ekleyin. Sonrasında yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın.
4
Un, kabartma tozu, tuz ve limon rendesini harmanlayıp, kek karışımına azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
5
Karışımı kek kalıbına dökün ve fırına verin. Yaklaşık 40 dakika pişirin. Kekin ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Fırından çıktıktan bir süre sonra kekinizi servis edebilirsiniz.
Düşük kalorili Sade Kekiniz hazır! Afiyet olsun.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler