Sıcak Keçi Peyniri Salatası

Sıcak Keçi Peyniri Salatası

  • Servis4 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi2 dk
  • Toplam Süre12 dk
  • Kalori349
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 25 g çam fıstığı
    • 150 g karışık salata yaprakları
    • 110 g hazır pancar kökü, küp şeklinde kesilmiş
    • 1 küçük avakado, soyulmuş, çekirdeği alınmış ve dilimler hâlinde kesilmiş
    • 8 minik domates, yarıya kesilmiş
    • 200 g keçi peyniri
    • Servis için soğutulmuş taze esmer ekmek

    Salata sosu için

    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı kekik yaprağı
    • ½ diş sarımsak
    • Çekilmiş tuz ve karabiber
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori349 kcal447.44%
    • Yağ30.70 g39.36%
    • Doymuş Yağ11.50 g4.18%
    • Karbonhidrat5.60 g2.04%
    • Şekerden gelen4.30 g1.56%
    • Lif3.00 g10.71%
    • Protein13.20 g26.4%
    • Tuz1.10 g0.4%

    Yapılışı

    1

    Salata sosunu hazırlamak için tüm malzemeleri kapaklı bir kavanoza koyun, kavanozu sıkıca kapadıktan sonra iyice çalkalayın ve tatların birbirini özümsemesi için bir kenarda bekletin.

    2

    Izgarayı orta sıcaklığa ısıtın.

    3

    Küçük bir kızartma tavasını ısıtın, çam fıstıklarını ekleyerek 1-2 dakika iyice kızarana kadar pişirin. Bunu bir kenarda bekletin.

    4

    Peyniri 4 yuvarlak parçaya dilimleyin.

    5

    Bir parça folyo yerleştirin ve önceden ısıtılmış ızgarada kabarmaya başlayarak kızarana kadar 1-2 dakika pişirin.

    6

    Yaprakları pancar kökü, avakado ve domateslerle birlikte 2 servis tabağına dizin.

    7

    Peynir dilimlerini en üste yerleştirdikten sonra çam fıstıklarını serpin ve üzerine salata sosunu gezdirin.

    8

    Taze esmer ekmekle bekletmeden servis edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up