Zencefilli Limon Soslu Fırınlanmış Somon

Zencefilli Limon Soslu Fırınlanmış Somon

  • Servis2 porsiyon
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Pişirme Süresi27 dk
  • Toplam Süre42 dk
  • Kalori440
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • Yaklaşık 7 cm'lik taze zencefil kökü
    • 240 ml taze portakal suyu
    • 2 yemek kaşığı yağsız süt
    • ¼ çay kaşığı mısır nişastası
    • ¼ çay kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, erimiş
    • 285 g dondurulmuş kızartılmış karışık sebze
    • 2 (115 g) file somon
    • 6 g Splenda Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori440 kcal564.1%
    • Yağ20.00 g25.64%
    • Doymuş Yağ9.00 g3.27%
    • Karbonhidrat38.00 g13.82%
    • Şekerden gelen14.00 g5.09%
    • Lif7.00 g25%
    • Protein30.00 g60%
    • Tuz1.10 g0.4%

    Yapılışı

    1

    Fırını 230°C’ye ısıtın.

    2

    Sosu hazırlayın. Zencefil köklerini soyun ve 10 parçaya dilimleyin. Portakal suyunu küçük bir sos tenceresine dökün. SPLENDA® Granül’ü ve zencefil köklerini ilave edin. Orta-yüksek ısıda kaynatın. 10-12 dakika veya portakal suyu 2 yemek kaşığı kadar kalana kadar pişirin. Ardından sosu ocaktan alın. Zencefil dilimlerini bir çatalla alarak atın. Sosu bir kenarda bekletin.

    3

    Sütü, mısır nişastasını ve tuzu karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin. 1 yemek kaşığı erimiş tereyağını her defasında 2 yemek kaşığı portakal suyuyla karıştırın ve bunu tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın. Eriyene kadar karıştırın. Süt karışımını ilave edin. İyice karıştırın. Sos tenceresini tekrar ocağa alın. Kaynayana kadar orta-yüksek ısıda pişirin.

    4

    Sosu ocaktan alın ve 15-20 saniye veya pürüzsüz olana ve açık bir renk alana kadar mikserden geçirin. Bunu bir kenarda bekletin.

    5

    Somonu hazırlayın. Sebzeleri yaklaşık 20 × 20 cm’lik fırın tepsisine dizin. Fileto somonları sebzeler üzerine yerleştirin. 230°C’ye ısıtılmış fırında 10-15 dakika veya yumuşaklığını kaybetmeyecek şekilde iyice pişene kadar pişirin.

    6

    Sebzeleri ve somonu servis tabaklarına alın. Sosu somon üzerine gezdirin. Bekletmeden servis yapın.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up