Acı Tatlı Biber Sosu

Acı Tatlı Biber Sosu

  • Servis1 ufak kavanoz (140 g)
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori15
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 5 adet orta boy chili biber
    • 3 diş sarımsak
    • 2 çay bardağı pirinç sirkesi ya da beyaz sirke
    • ½ çay bardağı su
    • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası (8 g)
    • 1 yemek kaşığı su
    • Bir tutam tuz
    • 14 g Splenda Granül (14 tepeleme çay kaşığı)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori15 kcal19.23%
    • Yağ0.02 g0.03%
    • Karbonhidrat2.64 g0.96%
    • Lif0.10 g0.36%
    • Protein0.14 g0.28%

    Yapılışı

    1

    İşleme mutlaka eldiven kullanarak başlayın.

    2

    Biberlerin saplarını kesin, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 2-3 iri parçaya bölün.

    3

    Sarımsakları soyun, biberler ve 1 çay bardağı sirkeyle birlikte mutfak robotuna alıp çalıştırın.

    4

    Biberli malzemeyi küçük bir sos tenceresine alın, üzerine kalan sirke, su ve Splenda Granül’ü ilave edip kısık ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin.

    5

    Küçük bir kâsede 2 tatlı kaşığı nişastayı 1 yemek kaşığı su ekleyerek açın. Tenceredeki sostan da 1-2 yemek kaşığı ilave ederek karıştırın.

    6

    Açtığınız nişastayı sos tenceresine ilave edin, topaklanmaması için bir yandan da karıştırın.

    7

    1-2 dakika sonra kıvama gelen sosu ocaktan alın. Soğuyunca şişeye ya da kavanoza koyun. Buzdolabında muhafaza edin.

    Not: 1 porsiyon = 1 yemek kaşığı = 10 g

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up