Fırını 180°C’ye ısıtın. 28 x 34 cm’lik bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Bunu bir kenarda bekletin.
Ahududulu Şeftalili Atıştırmalıklar
Ahududulu Şeftalili Atıştırmalıklar
- Servis5 porsiyon
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi17 dk
- Toplam Süre37 dk
- Kalori110
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Atıştırmalıklar
- 5 yumurtanın beyazı
- 1½ çay kaşığı vanilya
- 1 tutam tuz
- 8 g SPLENDA® Granül
Ahududulu şeftali dolgusu
- 1 (340 g) paket donmuş ahududu, suyu süzülmüş
- 2 çay kaşığı mısır nişastası
- 115 g konserve dilimlenmiş şeftali, suyu süzülmüş
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori110 kcal141.03%
- Yağ0.00 g0%
- Doymuş Yağ0.00 g0%
- Karbonhidrat23.00 g8.36%
- Şekerden gelen19.00 g6.91%
- Lif3.00 g10.71%
- Protein4.00 g8%
- Tuz0.30 g0.11%
Yapılışı
Atıştırmalıklar
Yumurta beyazını orta büyüklükteki bir karıştırma kabına alın. Bir elektrikli mikserle yüksek devirde veya metal çırpıcı yardımıyla köpürene kadar çırpın.
SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı, vanilyayı ve tuzu ekleyin. Orta sertlikte bir karışım elde edinceye kadar (yaklaşık 20-30 saniye) yüksek devirde karıştırın.
Yumurta beyazı karışımını hazırladığınız fırın tepsisi üzerine yemek kaşığıyla bezeler halinde dökün. 180°C’ye ısıtılmış fırında 10-15 dakika veya kızarana kadar pişirin. Ardından fırından çıkarın. Ardından soğumaya bırakın.
Dolgu
Buzu çözülen ahududularını süzün ve suyunu saklayın. Suyunu küçük bir sos tavasına koyun. Mısır nişastasını ve SPLENDA® Granül’ü ekleyin. İyice karıştırın. Hafifçe kaynayıncaya ve koyulaşana kadar orta sıcaklıkta (yaklaşık 2 dakika) pişirin. Suyu süzülmüş ahududularını koyulaştırılmış suyuyla birlikte ekleyin. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar soğutun.
Birleştirme
Servis yapmadan hemen önce Atıştırmalıkları dolguyla hazırlayın: 2 adet Atıştırmalık alın ve bir tanesinin alt (düz olan) kısmına ve diğerinin üst kısmına, alt kısımlar birbirine bakacak şekilde dolgu sürün. Kalan Atıştırmalıkları da aynı şekilde hazırlayın.
Atıştırmalıkları dilimlenmiş şeftali, bir kaşık çırpılmış krema ve taze nane yaprağıyla süsleyin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler