Fırını, fan/gaz ayarı 6 ile 180°C’de önceden ısıtın. Bir pişirme tepsisini pişirme kağıdıyla kaplayıp kenara ayırın.
Çikolata Parçacıklı Biscotti
Çikolata Parçacıklı Biscotti
- Servis25 porsiyon
- Toplam Süre40 dk
- Kalori62
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 3 büyük yumurta
- 2 yemek kaşığı (30 ml) süt
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- ⅛ çay kaşığı tuz
- 240 g katkısız un
- 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
- 100 g tatlandırılmamış çikolata parçacıkları
- 18 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori62 kcal79.49%
- Yağ1.90 g2.44%
- Doymuş Yağ1.00 g0.36%
- Karbonhidrat8.90 g3.24%
- Şekerden gelen0.00 g0%
- Protein1.80 g3.6%
- Tuz0.00 g0%
Yapılışı
Splenda Granül Tatlandırıcı, 3 yumurta ve sütü elektrikli mikser ile orta hızda 3 dakika boyunca veya karışım pürüzsüz, kabarık ve soluk sarı renge kavuşuncaya kadar karıştırın. Ardından vanilya esansını ekleyin.
Başka bir kâseye un, hamur kabartma tozu ve tuz ekleyin ve iyice karışıncaya kadar karıştırın. Un karışımını yumurta karışımına dikkatlice ekleyin ve iyice harmanlanıncaya kadar karıştırın. Çikolata parçacıklarını içine karıştırın. Hamur hafif yapışkan kıvamda olmalıdır.
Hamuru ikiye bölün ve her bir parçaya 20 cm’lik çubuk şeklini verin. Çubukları hazırladığınız pişirme tepsisindeki kurabiye kağıdının üzerine koyun ve 2 cm kalınlıkta olacak biçimde düzleştirin. Hamurun ellerinize yapıştığını fark ederseniz üzerine biraz daha un serpiştirin ve ardından ellerinizle düzleştirin.
Hamur kabarıp kızıl kahverengi oluncaya kadar 20 dakika boyunca pişirin; fırından çıkarın ve fırının sıcaklığını 165°C fan/gaz ayarı 4 seviyesine düşürün.
Bisküvileri pişirme tepsisi üzerinde 10 dakika boyunca soğumaya bırakın. Pişirme kağıdını yavaşça çıkarın ve çubukların her birini tırtıklı bir bıçak kullanarak 2 cm kalınlığında dilimler halinde çaprazlamasına kesin. Dilimleri kesik tarafları üste bakacak biçimde pişirme tepsisine yerleştirin. 6 dakika boyunca pişirin, dilimleri çevirip 6 dakika daha pişirin. Soğuyunca tel ızgaranın üzerine alın.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler