Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.
Çikolata Parçalı Kurabiye
Çikolata Parçalı Kurabiye
- Servis16 kurabiye
- Hazırlama Süresi15 dk
- Pişirme Süresi18 dk
- Toplam Süre33 dk
- Kalori102
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 100 g zeytinyağı
- 1 büyük yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 100 g kendinden kabaran un
- 50 g un
- 25 g yulaf ezmesi
- 30 g bitter çikolata, parçalara kırılmış
- 5 yemek kaşığı yağsız süt
- 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori102 kcal130.77%
- Yağ5.80 g7.44%
- Doymuş Yağ1.60 g0.58%
- Karbonhidrat10.00 g3.64%
- Şekerden gelen1.10 g0.4%
- Lif0.70 g2.5%
- Protein2.30 g4.6%
- Tuz0.00 g0%
Yapılışı
1
2
2 büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
3
Margarin ile Splenda Granül Tatlandırıcı’yı çırparak krema haline getirin.
4
Yumurtayı ve vanilyayı çırpın.
5
Normal unu ve kendinden kabaran unu ve yulaf ezmesini kaseye ekleyin ve topaklanana kadar karışımı yoğurun.
6
Çikolatayı ve sütü ilave edin. Kalın bir hamur elde edene kadar hepsini iyice karıştırın.
7
Tatlı kaşığını tepeleme doldurarak pişirme kağıdına dökün ve ardından yaklaşık 9 cm çapında olacak şekilde dikkatlice dağıtın.
8
Kızarıncaya kadar 17-18 dakika pişirin.
Bir bardak soğuk süt veya sıcak kakao ile servis edebilirsiniz!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler