Çikolata Parçalı Kurabiye

Çikolata Parçalı Kurabiye

  • Servis16 kurabiye
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Pişirme Süresi18 dk
  • Toplam Süre33 dk
  • Kalori102
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 100 g zeytinyağı
    • 1 büyük yumurta
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 100 g kendinden kabaran un
    • 50 g un
    • 25 g yulaf ezmesi
    • 30 g bitter çikolata, parçalara kırılmış
    • 5 yemek kaşığı yağsız süt
    • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori102 kcal130.77%
    • Yağ5.80 g7.44%
    • Doymuş Yağ1.60 g0.58%
    • Karbonhidrat10.00 g3.64%
    • Şekerden gelen1.10 g0.4%
    • Lif0.70 g2.5%
    • Protein2.30 g4.6%
    • Tuz0.00 g0%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.

    2

    2 büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

    3

    Margarin ile Splenda Granül Tatlandırıcı’yı çırparak krema haline getirin.

    4

    Yumurtayı ve vanilyayı çırpın.

    5

    Normal unu ve kendinden kabaran unu ve yulaf ezmesini kaseye ekleyin ve topaklanana kadar karışımı yoğurun.

    6

    Çikolatayı ve sütü ilave edin. Kalın bir hamur elde edene kadar hepsini iyice karıştırın.

    7

    Tatlı kaşığını tepeleme doldurarak pişirme kağıdına dökün ve ardından yaklaşık 9 cm çapında olacak şekilde dikkatlice dağıtın.

    8

    Kızarıncaya kadar 17-18 dakika pişirin.

    Bir bardak soğuk süt veya sıcak kakao ile servis edebilirsiniz!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up