Fırını önceden 200°C’ye ısıtın.
Çilekli Kremalı Çörek
Çilekli Kremalı Çörek
- Servis8 kişilik
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi20 dk
- Toplam Süre40 dk
- Kalori230
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 500 ml un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- 125 ml soğuk, tuzsuz tereyağı (Küçük parçalara kesilmiş)
- 250 ml sade, yağsız yoğurt
- 2 çay kaşığı vanilya özü
- 125 ml kesilmiş taze çilek
- 2 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori230 kcal294.87%
- Yağ11.00 g14.1%
- Doymuş Yağ7.00 g2.55%
- Karbonhidrat25.00 g9.09%
- Şekerden gelen3.00 g1.09%
- Lif2.00 g7.14%
- Tuz0.70 g0.25%
Yapılışı
Geniş bir kapta SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Tereyağını ekleyin ve hamur bıçağıyla, iki adet normal bıçakla veya parmak uçlarınızla homojen bir karışım elde edene kadar un karışımına yedirin.
Ardından yoğurt ve vanilyayı karıştırın. Çilekleri eşit şekilde dağıtın ancak hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin.
Hamur karışımını hafifçe unladığınız tezgah üzerine alın ve 2 cm kalınlığında dikdörtgen bir şekle getirin. 7 cm’lik bisküvi kalıpları kullanarak hamurdan 6 yuvarlak parça kesin. Arta kalan hamurları tekrar aynı kalınlığa açarak 2 tane daha yuvarlak hamur elde edin.
Bu yuvarlak hamurları üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında yaklaşık 5 cm olacak şekilde yerleştirin. Fırça yardımıyla hamurların üzerine süt sürün. 20 dakika veya üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler