Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

  • Servis16 adet
  • Toplam Süre50 dk
  • Kalori106
  • Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal

    Malzemeler

    • 1 adet orta boy elma
    • 1 çay kaşığı tereyağı (5 g)
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • ½ çay bardağı parça ceviz (30 g)
    • 1 yemek kaşığı Splenda Stevia Kristal (20 g)

    Hamuru için

    • 65 gr yumuşak tereyağı
    • ½ çay bardağı sıvı yağ (35 ml)
    • 1 çay kaşığı nişasta
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1.5 yemek kaşığı az yağlı (light) süt
    • 1,5 su bardağı un (180 g)
    • 1,5 yemek kaşığı Splenda Stevia Kristal (30 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori106 kcal135.9%
    • Yağ6.95 g8.91%
    • Karbonhidrat12.79 g4.65%
    • Lif0.58 g2.07%
    • Protein1.69 g3.38%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’de ısıtın.

    2

    Elmayı soyup rendeleyin.

    3

    Bir sos tavasında tereyağını eritip üzerine Splenda Stevia ekleyin ve iyice karıştırarak eritin.

    4

    Üzerine toz tarçın ve rendelenmiş elma ilave edip elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak ceviz parçaları ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.

    Hamuru için

    5

    Bir karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.

    6

    Üzerine un ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur kıvamı alana kadar yoğurmaya devam edin.

    7

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içi yardımıyla yuvarlak toplar yapın. Topları fırın tepsisine koyup üzerlerine parmağınızla hafifçe bastırarak düz bir şekil verin.

    8

    Yuvarlak düz hamur şekillerinin üzerine 1’er çay kaşığı kadar elmalı harç koyun.

    9

    Fırında 20-25 dakika pişirin.

    10

    Splenda Stevia’lı elmalı kurabiyeler hazır! Üzerlerini ceviz ve tarçın ile süsleyebilirsiniz

    Kullanılan Ürün

    Splenda Stevia Kristal

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up