2 yemek kaşığı yeşil çayı demliğe koyup üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyin. 1 dakika bekleyin ve çayı bir bardağa süzün. Demlikte kalan çayın üzerine 1 bardak daha kaynar su ilave ederek çalkalayın ve tekrar aynı bardağın üzerine süzerek aktarın. Daha sonra çaydanlıkta kalan demin üzerine Splenda Tablet’i, süzülüp bardağa aktarılan yeşil çayı ve 1 bardak soğuk su ekleyerek ocakta kaynatın.
Fas Usulü Soğuk Nane Çayı
Fas Usulü Soğuk Nane Çayı
- Servis2 porsiyon
- Toplam Süre10 dk
- Kalori0
- Kullanılan ÜrünSplenda Tablet
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı yeşil çay (2 g)
- 2 su bardağı kaynar su (500 ml)
- 1 su bardağı soğuk su (250 ml)
- Yarım demet taze nane (15-20 dal)
- 8 Splenda Tablet
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori0 kcal0%
- Yağ0.00 g0%
- Karbonhidrat0.00 g0%
- Lif0.00 g0%
- Protein0.00 g0%
Yapılışı
1
2
Kaynayan çayı ocaktan alın, içine naneleri ekleyin ve nanelerin kokusu çıkana kadar 3-5 dakika bekletin. Çayı süzerek bir şişeye aktarın ve soğumaya bırakın. Daha sonra içine buz küpleri ekleyin.
3
Servis bardaklarının altına bir kaç tane nane yaprağı yerleştirip soğuyan çayı bardaklara koyun. Dilerseniz buz ile servis edebilirsiniz.
Splenda’lı Fas Usulü Nane Soğuk Çayı hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 402 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Tablet
Seveceğiniz Diğer Tarifler