Fas Usulü Soğuk Nane Çayı

Fas Usulü Soğuk Nane Çayı

  • Servis2 porsiyon
  • Toplam Süre10 dk
  • Kalori0
  • Kullanılan ÜrünSplenda Tablet

    Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı yeşil çay (2 g)
    • 2 su bardağı kaynar su (500 ml)
    • 1 su bardağı soğuk su (250 ml)
    • Yarım demet taze nane (15-20 dal)
    • 8 Splenda Tablet


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori0 kcal0%
    • Yağ0.00 g0%
    • Karbonhidrat0.00 g0%
    • Lif0.00 g0%
    • Protein0.00 g0%

    Yapılışı

    1

    2 yemek kaşığı yeşil çayı demliğe koyup üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyin. 1 dakika bekleyin ve çayı bir bardağa süzün. Demlikte kalan çayın üzerine 1 bardak daha kaynar su ilave ederek çalkalayın ve tekrar aynı bardağın üzerine süzerek aktarın. Daha sonra çaydanlıkta kalan demin üzerine Splenda Tablet’i, süzülüp bardağa aktarılan yeşil çayı ve 1 bardak soğuk su ekleyerek ocakta kaynatın.

    2

    Kaynayan çayı ocaktan alın, içine naneleri ekleyin ve nanelerin kokusu çıkana kadar 3-5 dakika bekletin. Çayı süzerek bir şişeye aktarın ve soğumaya bırakın. Daha sonra içine buz küpleri ekleyin.

    3

    Servis bardaklarının altına bir kaç tane nane yaprağı yerleştirip soğuyan çayı bardaklara koyun. Dilerseniz buz ile servis edebilirsiniz.

    Splenda’lı Fas Usulü Nane Soğuk Çayı hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 402 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up