Fırını 165°C’ye ısıtın. 23 x 13 cm’lik baton şekilli kek kalıbını yapışmaması için yağ püskürterek yağlayın.
Fındıklı Muzlu Ekmek
Fındıklı Muzlu Ekmek
- Servis12 dilim
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi1 sa
- Toplam Süre1 sa 20 dk
- Kalori150
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 2 yumurta, hafifçe çırpılmış
- 80 ml ayran
- 120 g elma sosu
- 300 g ezilmiş muz
- 210 g un
- 1½ çay kaşığı karbonat
- ½ çay kaşığı tuz
- 60 g dövülmüş pekan cevizi
- 24 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori150 kcal192.31%
- Yağ5.00 g6.41%
- Doymuş Yağ0.50 g0.18%
- Karbonhidrat24.00 g8.73%
- Şekerden gelen8.00 g2.91%
- Lif2.00 g7.14%
- Protein4.00 g8%
- Tuz0.70 g0.25%
Yapılışı
1
2
Geniş bir kâsede yumurtaları, ayranı, elma sosunu ve muzları karıştırın.
3
Ayrı bir kapta Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, unu, kabartma tozunu ve tuzu elekten geçirin.
4
Kuru malzemeleri muz karışımıyla harmanlayın ve ardından pekan cevizlerini ekleyin.
5
Hamuru hazırladığınız kalıba yayın.
6
1 saat veya batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler