Fındıklı Muzlu Ekmek

Fındıklı Muzlu Ekmek

  • Servis12 dilim
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi1 sa
  • Toplam Süre1 sa 20 dk
  • Kalori150
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 2 yumurta, hafifçe çırpılmış
    • 80 ml ayran
    • 120 g elma sosu
    • 300 g ezilmiş muz
    • 210 g un
    • 1½ çay kaşığı karbonat
    • ½ çay kaşığı tuz
    • 60 g dövülmüş pekan cevizi
    • 24 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori150 kcal192.31%
    • Yağ5.00 g6.41%
    • Doymuş Yağ0.50 g0.18%
    • Karbonhidrat24.00 g8.73%
    • Şekerden gelen8.00 g2.91%
    • Lif2.00 g7.14%
    • Protein4.00 g8%
    • Tuz0.70 g0.25%

    Yapılışı

    1

    Fırını 165°C’ye ısıtın. 23 x 13 cm’lik baton şekilli kek kalıbını yapışmaması için yağ püskürterek yağlayın.

    2

    Geniş bir kâsede yumurtaları, ayranı, elma sosunu ve muzları karıştırın.

    3

    Ayrı bir kapta Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, unu, kabartma tozunu ve tuzu elekten geçirin.

    4

    Kuru malzemeleri muz karışımıyla harmanlayın ve ardından pekan cevizlerini ekleyin.

    5

    Hamuru hazırladığınız kalıba yayın.

    6

    1 saat veya batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up