Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç

  • Servis4 porsiyon
  • Toplam Süre30 dk
  • Kalori186,50
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 1 lt light süt
    • 1 ufak fincan yıkanmış pirinç (80 g)
    • 1 bardak su (200 ml)
    • 1,5 tatlı kaşığı nişasta
    • 1 çimdik tuz
    • 21 tepeleme çay kaşığı SPLENDA® Granül (21 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori186.5 kcal239.1%
    • Yağ0.49 g0.63%
    • Karbonhidrat35.09 g12.76%
    • Lif0.04 g0.14%
    • Protein9.82 g19.64%

    Yapılışı

    1

    Pirinçleri yıkayın ve 1 bardak su ile hafif dişe gelene kadar pişirin.

    2

    Pirinçli suyun üzerine süt ekleyip kaynatın.

    3

    Kaynadıktan sonra içine bir çimdik tuz ve Splenda Granül Tatlandırıcı ekleyin. 8-10 dakika daha karıştırarak pişirin.

    4

    Nişastayı yarım su bardağı (100 ml) suda çözün ve sütlü karışıma ekleyin. 5 dakika daha kaynatın.

    5

    Sütlaç servis kaplarına dökün, fırında 200°C’de üzerleri yanana kadar 15-20 dakika ısıtın.

    6

    Splenda Granül ile hazırlanmış şeker ilavesiz sütlacı üzerine tarçın ya da fındık parçaları ile servis edebilirsiniz.

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyon kalorisi 303 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up