Fırını 180°C’ye ısıtın.
Fırınlanmış Mango Pudingi
Fırınlanmış Mango Pudingi
- Servis8 porsiyon
- Hazırlama Süresi15 dk
- Fırınlama Süresi30 dk
- Toplam Süre45 dk
- Kalori120
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 2 olgun mango, soyulmuş ve doğranmış
- 4 büyük yumurta
- 240 ml koyulaştırılmış süt
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 165 g mango dilimleri
- 240 ml çırpılmış krema
- 12 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori120 kcal153.85%
- Yağ5.00 g6.41%
- Doymuş Yağ3.00 g1.09%
- Karbonhidrat16.00 g5.82%
- Şekerden gelen14.00 g5.09%
- Lif1.00 g3.57%
- Protein4.00 g8%
- Tuz0.10 g0.04%
Yapılışı
Mangoları yumuşayana kadar bir mutfak robotundan veya mikserden geçirin. 240 ml’sini bir kenara ayırın.
Yumurtaları orta devirde çalıştırdığınız elektrikli mikserle köpürene kadar çırpın ve ardından SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ekleyerek karışana kadar çırpın. Kremayı, 1 kap mango püresini ve vanilyayı azar azar ekleyerek tamamen karışana kadar düşük devirde çırpın.
Puding karışımını 8 puding kâsesine dökün. (1 kâse > 180 ml) Puding kaplarını bir tencere içine dizdikten sonra yaklaşık 2,5 cm derinliğinde sıcak su ekleyin.
25-30 dakika veya ortasına soktuğunuz bıçak temiz çıkana kadar pişirin. Puding kâselerini sudan çıkarın.
Pudingleri üzerini mango dilimleri veya bir parça çırpılmış kremayla süsleyerek oda sıcaklığında veya soğuk servis edin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler