Yağı geniş bir tavada ısıtın, soğanları ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ekleyin ve tamamen yağla kaplanacak şekilde karıştırın.
Fransız Usulü Soğan Çorbası
Fransız Usulü Soğan Çorbası
- Servis4 porsiyon
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi1 sa 25 dk
- Toplam Süre1 sa 45 dk
- Kalori477
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1½ kg soğan, soyulmuş ve ince dilimlenmiş
- 1 yemek kaşığı un
- 1½ litre yüksek kaliteli et suyu
- Yarım limon suyu
- 8 dilim Fransız ekmeği
- 1 diş sarımsak, soyulmuş
- Düşük yağlı pişirme yağı
- Süsleme için 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori477 kcal611.54%
- Yağ18.60 g23.85%
- Doymuş Yağ4.30 g1.56%
- Karbonhidrat66.60 g24.22%
- Şekerden gelen21.20 g7.71%
- Lif7.30 g26.07%
- Protein16.90 g33.8%
- Tuz5.40 g1.96%
Yapılışı
1
2
Sıcaklığı düşük seviyeye ayarlayın, soğanların üstüne bir parça alüminyum folyo yerleştirin, tavanın kapağını kapatın ve 45 dakika pişirin.
3
Soğanlar yumuşayana kadar arada sırada karıştırın.
4
Folyoyu alın, sıcaklığı yükseltin ve soğanların kızarması için karıştırın.
5
Un ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
6
Et suyunu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir çorba kıvamına getirin.
7
Kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin, ardından limon suyunu ilave edin.
8
Fırını önceden 220°C’ye ısıtın.
9
Bir diş sarımsağı ekmek dilimlerine sürün ve düşük yağlı pişirme yağı püskürtülerek yağlanan fırın tepsisine yerleştirin.
10
Çıtır şekilde kızarana kadar 10 dakika pişirin. Çorbayı maydanozla süsleyerek yanında kruton ekmeklerle servis edin.
Kullanılan Ürün

Splenda Granül