Hindistan Cevizi Sütlü Mango Peltesi

Hindistan Cevizi Sütlü Mango Peltesi

  • Servis6 kişilik
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Soğuma Süresi6 sa
  • Toplam Süre6 sa 20 dk
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 400 g donmuş mango dilimleri
    • 5 yaprak jelatin
    • 250 ml yağsız süt
    • 400 ml Hindistan cevizi sütü
    • 200 ml soğuk az yağlı krema
    • 3 yumurtanın beyazı
    • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*

    Yapılışı

    1

    Mango dilimlerini 2 saat buzlukta bekletin.

    2

    Mango dilimlerini püre haline getirin, bir kaba dökün ve ardından buzdolabında bekletin.

    3

    Jelatin yapraklarını soğuk suya sokun.

    4

    Bu arada yağsız sütü kaynayana kadar bir sos tenceresinde ısıtın.

    5

    Ardından ocaktan alın.

    6

    Jelatin yapraklarını sudan çıkarın ve hafifçe sıkarak fazla suyunu süzün.

    7

    Jelatini ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı süte ilave edin.

    8

    İyice karıştırın.

    9

    Hindistan cevizi sütünü tencereye ekleyerek karıştırın ve ardından karışımın soğumasını bekleyin.

    10

    Kremayı çırpın ve bir kenarda bekletin.

    11

    Yumurta beyazlarını ayrı bir kasede katılaşıncaya kadar çırpın.

    12

    Çırpılmış kremayı ve yumurta beyazlarını süt karışımına nazik bir şekilde ilave edin.

    13

    Karışımı servis kaselerine pay edin.

    14

    Buzdolabına kaldırarak 4 saat soğumasını bekleyin.

    15

    Servis için hazır olduğunda üstüne bir katman mango püresi serin.

    16

    Bekletmeden servis yapın.

    İpucu
    Mango püresini kırmızı meyve püresiyle değiştirebilir veya bunun yerine bir tropik meyve salatasıyla servis edebilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up