Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.
Hurmalı Kek
Hurmalı Kek
- Servis8 dilim
- Hazırlama Süresi15 dk
- Fırınlama Süresi25 dk
- Toplam Süre40 dk
- Kalori178
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 6 tatlı kaşığı yağsız süt tozu (12 g)
- ½ çay kaşığı karbonat
- ½ su bardağı light süt (100 g)
- ¼ su bardağı sıvı yağ (50 g)
- ½ su bardağı hurma püresi ya da dilimleri (130 g)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kakao
- ½ paket kabartma tozu (5 g)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 su bardağı un (140 g)
- 12 tatlı kaşığı Splenda Granül (12 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori178 kcal228.21%
- Yağ8.57 g10.99%
- Karbonhidrat20.86 g7.59%
- Lif1.03 g3.68%
- Protein5.10 g10.2%
Yapılışı
1
2
Karıştırma kabında yumurta, süt tozu, karbonat ve Splenda Granül’ü krema kıvamı alana dek çırpın.
3
Üzerine sıvı yağ, süt ve vanilya özütü ekleyip biraz daha çırpın.
4
Elek yardımıyla un, kakao, tarçın ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın.
5
Eğer hurmalar sert ise biraz sıcak suda bekletin ve küçük küçük doğrayın.
6
Yağladığınız kek kalıbına harcı alıp önceden 180°C’ye ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin.
7
Kek soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
8
Splenda ile hazırlanan Hurmalı Kek hazır, afiyet olsun!
* Splenda Granül yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 230 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler