Hurmalı Kek

Hurmalı Kek

  • Servis8 dilim
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Fırınlama Süresi25 dk
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori178
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • 6 tatlı kaşığı yağsız süt tozu (12 g)
    • ½ çay kaşığı karbonat
    • ½ su bardağı light süt (100 g)
    • ¼ su bardağı sıvı yağ (50 g)
    • ½ su bardağı hurma püresi ya da dilimleri (130 g)
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 tatlı kaşığı kakao
    • ½ paket kabartma tozu (5 g)
    • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
    • 1 su bardağı un (140 g)
    • 12 tatlı kaşığı Splenda Granül (12 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori178 kcal228.21%
    • Yağ8.57 g10.99%
    • Karbonhidrat20.86 g7.59%
    • Lif1.03 g3.68%
    • Protein5.10 g10.2%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.

    2

    Karıştırma kabında yumurta, süt tozu, karbonat ve Splenda Granül’ü krema kıvamı alana dek çırpın.

    3

    Üzerine sıvı yağ, süt ve vanilya özütü ekleyip biraz daha çırpın.

    4

    Elek yardımıyla un, kakao, tarçın ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın.

    5

    Eğer hurmalar sert ise biraz sıcak suda bekletin ve küçük küçük doğrayın.

    6

    Yağladığınız kek kalıbına harcı alıp önceden 180°C’ye ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin.

    7

    Kek soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın.

    8

    Splenda ile hazırlanan Hurmalı Kek hazır, afiyet olsun!

    * Splenda Granül yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 230 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up