Tereyağı bir tencereye eklenir ve kısık ateşte eritilir. İçerisine çam fıstığı eklenerek hafif pembeleşene kadar karıştırılır. Daha sonra üzerine irmik ilave edilir; irmikler iyice ezile ezile, rengi kahverengi olana dek kısık ateşte kavrulur.
İrmik Helvası
İrmik Helvası
- Servis4 porsiyon
- Hazırlama Süresi30 dk
- Kalori370
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 70 g tereyağı
- 1 su bardağı irmik (200 g)
- 200 ml su
- 250 ml light süt
- 20 g çam fıstığı
- Dolu dolu 16 çay kaşığı SPLENDA® Granül (16 g)
- Üzeri için biraz tarçın
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori370 kcal474.36%
- Yağ17.30 g22.18%
- Karbonhidrat43.50 g15.82%
- Lif2.31 g8.25%
- Protein9.60 g19.2%
Yapılışı
1
2
Başka bir tencereye Splenda Granül, su ve süt eklenip karıştırılarak kaynatılır.
3
Rengi kahverengi olan irmiklerin üzerine yavaş yavaş ve karıştırılarak kaynar süt karışımı eklenir. Karışım göz göz olunca ocağın altı kapatılır. Ve 6-7 dakika demlemeye bırakılır.
4
Splenda ile hazırlanmış şeker ilavesiz İrmik Helvası’nın üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Not: 1 porsiyon 200 g
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 510 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler