İrmik Helvası

İrmik Helvası

  • Servis4 porsiyon
  • Hazırlama Süresi30 dk
  • Kalori370
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 70 g tereyağı
    • 1 su bardağı irmik (200 g)
    • 200 ml su
    • 250 ml light süt
    • 20 g çam fıstığı
    • Dolu dolu 16 çay kaşığı SPLENDA® Granül (16 g)
    • Üzeri için biraz tarçın


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori370 kcal474.36%
    • Yağ17.30 g22.18%
    • Karbonhidrat43.50 g15.82%
    • Lif2.31 g8.25%
    • Protein9.60 g19.2%

    Yapılışı

    1

    Tereyağı bir tencereye eklenir ve kısık ateşte eritilir. İçerisine çam fıstığı eklenerek hafif pembeleşene kadar karıştırılır. Daha sonra üzerine irmik ilave edilir; irmikler iyice ezile ezile, rengi kahverengi olana dek kısık ateşte kavrulur.

    2

    Başka bir tencereye Splenda Granül, su ve süt eklenip karıştırılarak kaynatılır.

    3

    Rengi kahverengi olan irmiklerin üzerine yavaş yavaş ve karıştırılarak kaynar süt karışımı eklenir. Karışım göz göz olunca ocağın altı kapatılır. Ve 6-7 dakika demlemeye bırakılır.

    4

    Splenda ile hazırlanmış şeker ilavesiz İrmik Helvası’nın üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

    Not: 1 porsiyon 200 g

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 510 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up