Islak Kek

Islak Kek

  • Servis9 porsiyon (9 kare dilim)
  • Hazırlama Süresi50 dk
  • Kalori381
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı light süt (240 ml)
    • 1 su bardağı sıvı yağ (200 g)
    • 1 su bardağı un (150 g)
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
    • 3 yemek kaşığı kakao (30 g)
    • 15 tepeleme çay kaşığı SPLENDA® Granül (15 g)

    Sos için

    • 1 su bardağı light süt (240 ml)
    • 2 yemek kaşığı kakao (20 g)
    • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
    • 10 tepeleme çay kaşığı SPLENDA® Granül (10 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori381 kcal488.46%
    • Yağ35.90 g46.03%
    • Karbonhidrat22.60 g8.22%
    • Lif0.54 g1.93%
    • Protein6.71 g13.42%

    Yapılışı

    1

    180 derecede fırını ısıtın.

    2

    Kare ya da dikdörtgen cam kek kalıbını yağlayın.

    3

    Çırpma kabında yumurtaları ve Splenda Granül’ü birkaç dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyin, tekrar çırpın.

    4

    Karışımın üzerine un, kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyin, çok az çırpın. Sıvı bir karışım elde edeceksiniz.

    5

    Karışımı cam kek kalıbına dökün ve 35-40 dakika pişirin.

    Sosun yapılışı

    6

    Keki fırından çıkarmadan 10 dakika önce yapmaya başlayın. Sosu, kek karışımına sıcakken dökeceğiz.

    7

    Tüm malzemeleri sos tenceresine koyun ve kaynayana dek çırpma teliyle karıştırın.

    Keki fırından çıkarınca dilimleyip sıcak sosu üzerine dökün. Sos emilince kekiniz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up