Klasik Kremalı Çay Saati Çörek

Klasik Kremalı Çay Saati Çörek

  • Servis8 kişilik
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi12 dk
  • Toplam Süre32 dk
  • Kalori163
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 250 g kendinden kabaran un
    • 50 g az yağlı tereyağı
    • 75 g kuru üzüm
    • 120 ml yarı yağlı süt
    • 5 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori163 kcal208.97%
    • Yağ3.20 g4.1%
    • Doymuş Yağ0.90 g0.33%
    • Karbonhidrat31.50 g11.45%
    • Şekerden gelen7.70 g2.8%
    • Lif1.50 g5.36%
    • Protein3.90 g7.8%
    • Tuz0.40 g0.15%

    Yapılışı

    1

    Unu bir karıştırma kabında elekten geçirin ve karışım ekmek kırıntısı görünümüne gelene kadar az yağlı tereyağıyla yoğurun.

    2

    SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı ve üzümleri ilave edin ve ardından sütle karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

    3

    Üstünü unladığınız bir tezgaha aldıktan sonra hamuru hafifçe yoğurun ve 2 cm kalınlığında açın.

    4

    Tırtıklı bir kalıp yardımıyla 5 cm’lik yuvarlaklar halinde kesin ve bunları bir pişirme kağıdına dizdikten sonra üzerlerine fırçayla süt sürün.

    5

    Önceden ısıttığınız 220°C’lik fırında 12 dakika pişirin ve ardından fırından çıkararak soğuması için demir altlık üzerine alın.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up