Limonlu Mus Parfe

Limonlu Mus Parfe

  • Servis6 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Soğuma Süresi10 dk
  • Donma Süresi2 sa
  • Toplam Süre2 sa 20 dk
  • Kalori99
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 1 çay kaşığı aromasız jelatin
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • Beyazları ayrılmış 2 yumurta
    • 125 ml portakal suyu
    • 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    • 125 ml light ekşi krema
    • 500 ml yaban mersini, ahududu veya doğranmış çilek
    • 150 ml SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori99 kcal126.92%
    • Yağ3.20 g4.1%
    • Karbonhidrat14.20 g5.16%
    • Protein4.00 g8%

    Yapılışı

    1

    Küçük bir kap içinde limon suyu üzerine jelatin dökün ve bunu bir kenarda bekletin.

    2

    Dibi kalın, küçük bir sos tavasında yumurta sarısını, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve portakal suyunu çırpın. Karışım kıvam alana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.

    3

    Ocaktan alın ve yumuşayan jelatini ekleyerek çözülene kadar karıştırın. Limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.

    4

    Kap içine dökün ve bu kabı soğuması ve bir miktar koyulaşması için 5 – 10 dakika buzlu su dolu tencere içinde bekletin. Ekşi krema ekleyerek karıştırın.

    5

    Yumurta beyazını katı bir form alıncaya kadar çırpın ve limon karışımına yedirin.

    6

    Meyve ve mus karışımını parfe kaplarına veya tatlı tabaklarına katmanlar halinde yayın. En az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up