Küçük bir kap içinde limon suyu üzerine jelatin dökün ve bunu bir kenarda bekletin.
Limonlu Mus Parfe
Limonlu Mus Parfe
- Servis6 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Soğuma Süresi10 dk
- Donma Süresi2 sa
- Toplam Süre2 sa 20 dk
- Kalori99
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 1 çay kaşığı aromasız jelatin
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Beyazları ayrılmış 2 yumurta
- 125 ml portakal suyu
- 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 125 ml light ekşi krema
- 500 ml yaban mersini, ahududu veya doğranmış çilek
- 150 ml SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori99 kcal126.92%
- Yağ3.20 g4.1%
- Karbonhidrat14.20 g5.16%
- Protein4.00 g8%
Yapılışı
1
2
Dibi kalın, küçük bir sos tavasında yumurta sarısını, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve portakal suyunu çırpın. Karışım kıvam alana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.
3
Ocaktan alın ve yumuşayan jelatini ekleyerek çözülene kadar karıştırın. Limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.
4
Kap içine dökün ve bu kabı soğuması ve bir miktar koyulaşması için 5 – 10 dakika buzlu su dolu tencere içinde bekletin. Ekşi krema ekleyerek karıştırın.
5
Yumurta beyazını katı bir form alıncaya kadar çırpın ve limon karışımına yedirin.
6
Meyve ve mus karışımını parfe kaplarına veya tatlı tabaklarına katmanlar halinde yayın. En az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler