Lübnan Usulü Ashta Kreması

Lübnan Usulü Ashta Kreması

  • Servis770 g (25 yemek kaşığı)
  • Toplam Süre25 dk
  • Kalori40
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 2 + ½ su bardağı light süt (625 ml)
    • ½ su bardağı krema (100 ml) (%18 yağlı)
    • 3 yemek kaşığı irmik (40 g)
    • 2 yemek kaşığı buğday unu (40 g)
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (30 g)
    • 2 yemek kaşığı tereyağı (30 g)
    • 1 çay kaşığı gül suyu
    • 14 g Splenda Granül (10 dolu tatlı kaşığı)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori40 kcal51.28%
    • Yağ1.77 g2.27%
    • Karbonhidrat5.41 g1.97%
    • Lif0.11 g0.39%
    • Protein1.35 g2.7%

    Yapılışı

    1

    Derin bir tencereye süt, krema, irmik, mısır nişastası, un ve Splenda Granül Tatlandırıcı ekleyin.

    2

    Orta ateşte sürekli çırparak kaynatın.

    3

    Kaynamaya başlayıp krema koyu bir kıvam alınca ocaktan indirin. İçerisine tereyağı ve gül suyu ekleyin.

    4

    Krema karışımını cam bir kâseye döküp üzerini streç filmle kapatın.

    5

    Kullanmaya hazır oluncaya kadar buzdolabında saklayın.

    Splenda’lı Ashta kreması hazır, afiyet olsun!

    Ashta kremasını yeterince soğuduktan sonra hamur işlerinizde kullanabilirsiniz.

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 yemek kaşığı 50 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up