Muhallebi

Muhallebi

  • Servis4 porsiyon
  • Toplam Süre20 dk
  • Kalori180
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 1 L light süt (4 su bardağı)
    • 4 yemek kaşığı nişasta (32 g)
    • 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin / Hindistan cevizi yağı (14 g)
    • 1 tatlı kaşığı gül suyu
    • 12 dolu çay kaşığı (tepeleme) SPLENDA® Granül (12 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori180 kcal230.77%
    • Yağ6.45 g8.27%
    • Karbonhidrat22.20 g8.07%
    • Lif0.00 g0%
    • Protein16.07 g32.14%

    Yapılışı

    1

    Bir kaba aldığınız nişastayı üzerine bir miktar süt ekleyerek açın.

    2

    Arta kalan sütü, nişastalı süt karışımını ve Splenda Granül’ü bir tencereye koyun ve orta ateşte karıştırırarak pişirin.

    3

    Kaynayan muhallebiyi kısık ateşe alıp içine gül suyu ve tereyağı ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırın ve ateşten alın.

    4

    Buzdolabında en az 2 saat bekletin.

    5

    Servise hazır olan muhallebinizin üzerini fındık, ceviz ya da Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 240 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up