Panna Cotta Tatlısı

Panna Cotta Tatlısı

  • Servis6 kişilik
  • Hazırlama Süresi30 dk
  • Pişirme Süresi10 dk
  • Soğuma Süresi12 sa
  • Toplam Süre12 sa 40 dk
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 2 yaprak jelatin
    • 800 ml yağı azaltılmış krema
    • 1 çubuk vanilya, ikiye ayrılmış ve vanilyası kazınmış
    • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*

    Yapılışı

    1

    Jelatin yapraklarını soğuk su dolu bir kâseye batırın.

    2

    Bu arada kremayı ve vanilya çubuklarını bir sos tenceresine alın.

    3

    Kaynayana kadar pişirdikten sonra sıcaklığı düşük seviyeye ayarlayın ve 10 dakika daha pişirin.

    4

    Ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.

    5

    Suya batırılan jelatin yapraklarını kâseden çıkarın ve hafifçe sıkarak fazla suyunu süzün.

    6

    Jelatin yapraklarını ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı soğuyan kremaya ekleyin.

    7

    Tamamen soğumasını beklerken arada sırada karıştırın.

    8

    Karışımı 6 bardağa eşit şekilde pay edin.

    9

    12 saat buzdolabında bekletin.

    İpucu
    Panna Cotta tatlısını kırmızı meyve sosuyla servis edebilirsiniz.  Egzotik bir tat tercih ederseniz Panna Cotta tatlısına 1 yemek kaşığı çekilmiş zencefil ilave edin ve vanilyayı gül suyuyla değiştirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up