Jelatin yapraklarını soğuk su dolu bir kâseye batırın.
Panna Cotta Tatlısı
Panna Cotta Tatlısı
- Servis6 kişilik
- Hazırlama Süresi30 dk
- Pişirme Süresi10 dk
- Soğuma Süresi12 sa
- Toplam Süre12 sa 40 dk
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 2 yaprak jelatin
- 800 ml yağı azaltılmış krema
- 1 çubuk vanilya, ikiye ayrılmış ve vanilyası kazınmış
- 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
Yapılışı
Bu arada kremayı ve vanilya çubuklarını bir sos tenceresine alın.
Kaynayana kadar pişirdikten sonra sıcaklığı düşük seviyeye ayarlayın ve 10 dakika daha pişirin.
Ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Suya batırılan jelatin yapraklarını kâseden çıkarın ve hafifçe sıkarak fazla suyunu süzün.
Jelatin yapraklarını ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı soğuyan kremaya ekleyin.
Tamamen soğumasını beklerken arada sırada karıştırın.
Karışımı 6 bardağa eşit şekilde pay edin.
12 saat buzdolabında bekletin.
İpucu
Panna Cotta tatlısını kırmızı meyve sosuyla servis edebilirsiniz. Egzotik bir tat tercih ederseniz Panna Cotta tatlısına 1 yemek kaşığı çekilmiş zencefil ilave edin ve vanilyayı gül suyuyla değiştirin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler