Portakallı Kek

Portakallı Kek

  • Servis10 dilim
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Fırınlama Süresi40 dk
  • Toplam Süre50 dk
  • Kalori204
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 2 yumurta
    • 1 su bardağı ayçiçek yağı (112 ml)
    • 1 su bardağı light süt (125 ml)
    • ½ adet portakal kabuğu rendesi
    • ½ adet portakalın suyu (50 ml)
    • 1,5 su bardağı un (210 gram)
    • ½ paket kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 6 g yağsız süt tozu (2,5 silme tatlı kaşığı)
    • ½ çay kaşığı karbonat
    • 12 g Splenda Granül (7 dolu tatlı kaşığı)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori204 kcal261.54%
    • Yağ12.39 g15.88%
    • Karbonhidrat18.94 g6.89%
    • Lif0.57 g2.04%
    • Protein4.07 g8.14%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.

    2

    Bir karıştırma kabında yumurta, karbonat, süt tozu ve Splenda Granül’ü 5-6 dakika boyunca köpürene kadar mikser ile çırpın.

    3

    Üzerine ayçiçek yağı, süt ve vanilini ekleyip çırpmaya devam edin.

    4

    Portakal kabuğunu rendeleyin ve portakal suyunu ekleyin.

    5

    Un ve kabartma tozunu da sıvı harca ekleyin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeri doğru karıştırın.

    6

    Yağladığınız kek kalıbına harcınızı dökün.

    7

    Fırında 40 – 45 dakika pişirin.

    Splenda ile hazırlanan Portakallı Kek hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 250 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up