Reçelli Turta

Reçelli Turta

  • Servis18 turta
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Pişirme Süresi20 dk
  • Toplam Süre35 dk
  • Kalori71
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 150 g un
    • 40 g tereyağı
    • 40 g açık renk bitkisel yağ
    • 1 yumurtanın sarısı
    • 12 yemek kaşığı şekersiz reçel
    • 2-3 yemek kaşığı soğuk su
    • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori71 kcal91.03%
    • Yağ4.50 g5.77%
    • Doymuş Yağ2.20 g0.8%
    • Karbonhidrat7.20 g2.62%
    • Şekerden gelen0.50 g0.18%
    • Lif0.40 g1.43%
    • Protein1.00 g2%
    • Tuz0.00 g0%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 190°C’ye ısıtın.

    2

    Unu geniş bir kâsede elekten geçirin.

    3

    Tereyağını ve diğer yağı küçük parçalara kesin, una ilave edin ve parmaklarınızla yoğurun.

    4

    Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve yumurta sarısını karıştırın.

    5

    2-3 yemek kaşığı soğuk su ilave ederek hamur kıvamına getirin.

    6

    Pürüzsüz hale gelinceye kadar hafifçe yoğurun.

    7

    Hamuru 5 mm kalınlığında açın ve 7 cm’lik yuvarlak bir kalıp kullanarak 18 parçaya kesin; bu işlem sırasında gerekirse hamuru biraz daha açın.

    8

    Bu yuvarlakları 18 gözlü bir kek kalıbına alın ve çıtır olana kadar 15-20 dakika pişirin.

    9

    Soğumaya bırakın ve servis etmeden önce her birinin içine 2 yemek kaşığı reçel dökün.

    Not
    Toplam süreye reçel yapımı dahil değildir.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up