Fırını önceden 190°C’ye ısıtın.
Reçelli Turta
Reçelli Turta
- Servis18 turta
- Hazırlama Süresi15 dk
- Pişirme Süresi20 dk
- Toplam Süre35 dk
- Kalori71
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 150 g un
- 40 g tereyağı
- 40 g açık renk bitkisel yağ
- 1 yumurtanın sarısı
- 12 yemek kaşığı şekersiz reçel
- 2-3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori71 kcal91.03%
- Yağ4.50 g5.77%
- Doymuş Yağ2.20 g0.8%
- Karbonhidrat7.20 g2.62%
- Şekerden gelen0.50 g0.18%
- Lif0.40 g1.43%
- Protein1.00 g2%
- Tuz0.00 g0%
Yapılışı
1
2
Unu geniş bir kâsede elekten geçirin.
3
Tereyağını ve diğer yağı küçük parçalara kesin, una ilave edin ve parmaklarınızla yoğurun.
4
Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve yumurta sarısını karıştırın.
5
2-3 yemek kaşığı soğuk su ilave ederek hamur kıvamına getirin.
6
Pürüzsüz hale gelinceye kadar hafifçe yoğurun.
7
Hamuru 5 mm kalınlığında açın ve 7 cm’lik yuvarlak bir kalıp kullanarak 18 parçaya kesin; bu işlem sırasında gerekirse hamuru biraz daha açın.
8
Bu yuvarlakları 18 gözlü bir kek kalıbına alın ve çıtır olana kadar 15-20 dakika pişirin.
9
Soğumaya bırakın ve servis etmeden önce her birinin içine 2 yemek kaşığı reçel dökün.
Not
Toplam süreye reçel yapımı dahil değildir.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler