Revani

Revani

  • Servis40 dilim
  • Hazırlama Süresi5 dk
  • Pişirme Süresi30 dk
  • Bekleme Süresi5 dk
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori220
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • ½ su bardağı ayçiçeği yağı
    • ½ su bardağı light yoğurt
    • ½ su bardağı irmik
    • ½ su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
    • Yarım bir portakalın rendelenmiş kabuğu
    • 14 g SPLENDA® Granül (5 tepeleme tatlı kaşığı)

    Şerbeti için

    • 360 ml su (1.5 su bardağı)
    • 1-2 damla limon suyu
    • 28 g SPLENDA® Granül (10 tepeleme tatlı kaşığı)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori220 kcal282.05%
    • Yağ12.40 g15.9%
    • Karbonhidrat21.80 g7.93%
    • Lif0.73 g2.61%
    • Protein4.67 g9.34%

    Yapılışı

    Şerbeti için

    1

    Su ve Splenda Granül’ü karıştırarak kaynatın. Kıvama gelmeye başlayınca limon suyunu ekleyin, kenara alın ve ılımaya bırakın.

    Revani için

    2

    Karıştırma kabına yumurtaları ve Splenda Granül’ü alın ve beyazlaşana kadar iyice çırpın.

    3

    Ardından karışımınızın içerisine ayçiçeği yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.

    4

    Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.

    5

    Bu işlemi tamamladıktan sonra irmiği de ilave edip bir spatula yardımıyla dışardan içeri doğru karıştırın.

    6

    Rendelediğiniz portakal kabuklarını da ekleyerek bir defa karıştırın.

    7

    Fırın kabını yağlayıp revani harcını fırın kabınıza alın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.

    8

    Revaniyi fırından çıkartın ve 5 dakika dinlendirdikten sonra şerbetini üzerine gezdirin.

    Düşük kalorili revaniniz hazır! Afiyet olsun.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up